ΜΠΑΣΚΕΤ

Έπαιζε με πλαστό διαβατήριο ο Σλότερ – Ζητά δύο τίτλους η Μπαρτσελόνα!

Έπαιζε με πλαστό διαβατήριο ο Σλότερ – Ζητά δύο τίτλους η Μπαρτσελόνα!

Απίστευτη ιστορία στην Ισπανία με τον Μάρκους Σλότερ να έχει παραποιημένο διαβατήριο από την Ισημερινή Γουινέα το 2015, χρονιά που η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε δύο εγχώριους τίτλους και η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί.

Απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Σλότερ στο Ισπανικό μπάσκετ. Η οποία μπορεί να φέρει μέχρι και αλλαγή στους τίτλους των κορυφαίων ομάδων, καθώς η Μπαρτσελόνα διεκδικεί ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο, τα οποία κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στη χώρα της Ιβηρικής, ο Αμερικανός πρώην άσος των «μερένχες» που πέρασε κι απ’ την ΑΕΚ, το 2015 αγωνίστηκε με διαβατήριο απ’ την Ισημερινή Γουινέα. Αυτό του έδωσε το δικαίωμα να παίξει σαν γηγενής και να μη θεωρείται ξένος. Όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο αποδείχθηκε πλαστό! Μάλιστα ήδη διώκεται ο Σλότερ για παραποίηση διαβατηρίου.

Η δικαστική υπόθεση αφορά τον Σλότερ και τον Άντι Πάνκο (είχε παίξει για λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό), ο οποίος το 2015 ήταν στην Φουενλαμπράδα. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι είχε εκδοθεί και ένταλμα έρευνας για στοιχεία, με τις αποδείξεις να έχουν ήδη προσκομιστεί στο δικαστήριο.

Ο Σλότερ έλαβε διαβατήριο Ισημερινής Γουινέας το 2015, λίγες μέρες πριν αρχίσει το Κύπελλο της Ισπανίας. Έτσι έπαιξε ως γηγενής στις εγχώριες διοργανώσεις. Όμως όπως αποδείχθηκε, τότε το διαβατήριο του Σλότερ όσο και αυτό του Πάνκο, είχαν τον ίδιο αριθμό (A001696). Παράλληλα έλειπαν δύο σελίδες απ’ το έγγραφο!

Ο κατήγορος της υπόθεσης σημείωσε πως έχουν παραποιηθεί τα στοιχεία στα διαβατήρια. Η πρεσβεία της Ισημερινής Γουινέας παραδέχτηκε πως τα έγγραφα είναι πλαστά. Οι δύο αθλητές κατέθεσαν πως πλήρωσαν από 35.000 ευρώ για τα διαβατήρια, για τα οποία μεσολάβησε νεαρός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρίτσαρντ Ενγκουέμα. Ο οποίος είχε γνωριμίες στην κυβέρνηση της Ισημερινής Γουινέας.

Το 2015 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Η Μπαρτσελόνα που έχει εμπλακεί στην υπόθεση καθώς έχει συμφέρον, αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση θα ζητήσει να της δοθούν οι δύο τίτλοι και να αφαιρεθούν απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» απ’ την πλευρά της δεν συμμετέχει στην υπόθεση, θέλοντας να δείξει πως δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του διαβατηρίου.