ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την Μπάγερν, να προστατεύσουμε τη 2η θέση»

Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την Μπάγερν, να προστατεύσουμε τη 2η θέση»

Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Εργκίν Αταμάν και Λούκα Βιλντόζα μίλησαν λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Μόναχο ενόψει του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου (5/4, 21:30), στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της regular season της Euroleague.

Ο τεχνικός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό και πολύ δύσκολο ματς. Ακόμη και αν η Μπάγερν φαίνεται να έχει χάσει τους στόχους της για τα playoffs, έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης. Σέβομαι πολύ τον κόουτς Πάμπλο Λάσο. Διαθέτει εμπειρία ως ομάδα, παίζει στην έδρα της. Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε τον αγώνα όπως στην Μπολόνια και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του β' μέρους.

Στο πρώτο ημίχρονο στην Ιταλία παίξαμε εξαιρετικά, αλλά δεν κάναμε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, για να προστατεύσουμε τη 2η θέση στη βαθμολογία. Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Η Μπάγερν έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Ιμπάκα, ο Λούτσιτς, ο Ουάιλερ - Μπαμπ, ο Φρανσίσκο. Δεν είναι μια ομάδα που μπορούμε να υποτιμήσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουμε επιθετική άμυνα και σωστή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση».

Στη συνέχεια, απάντησε για το αν θα χαρακτήριζε ως "τελικό" το συγκεκριμένο παιχνίδι: «Όχι. Όμως, είναι το τελευταίο εκτός έδρας ματς. Πάντα τα εκτός έδρας είναι πιο δύσκολα, στο ΟΑΚΑ νιώθουμε μεγαλύτερη άνεση. Σε αυτή την Euroleague, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δεν μπορείς να πεις ότι κάτι έχει τελειώσει. Αυτό το παιχνίδι για εμάς είναι "must-win", μετά θα δούμε για το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

Ενώ, για το ενδεχόμενο οι πράσινοι να κλείσουν τη regular season με θετικό πρόσημο στους εκτός έδρας αγώνες για πρώτη φορά στο νέο φορμάτ της Euroleague, τόνισε: «Το ρεκόρ στα εκτός έδρας ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Δεν σημαίνει κάτι για εμένα. Προσωπικά, το πιο σημαντικό είναι να τερματίσουμε τη regular season σε αυτή τη δεύτερη θέση. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, που πρέπει να πάρουμε. Οι άλλες ομάδες, οι αντίπαλοί μας που παλεύουν για τις πρώτες τέσσερις θέσεις, θα έχουν εξίσου δύσκολα ματς. Θεωρώ πως αυτή τη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να χάσει τα "εύκολα" ματς. Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Όσο για το ρεκόρ, για εμένα το μόνο ρεκόρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι να παίζεις στο Final Four και να κερδίζεις τον τίτλο».

Βιλντόζα: «Πρέπει να αποδεχτώ τον ρόλο μου στην ομάδα»

Από την πλευρά των παικτών μίλησε στο αεροδρόμιο ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος έκανε τη δική του εκτίμηση για το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου: «Θα είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Είναι δύσκολα τα εκτός έδρας ματς στην Euroleague. Θέλει και η FC Bayern Munich την νίκη, αν και έχει κάποιες απουσίες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Πάμε εκεί με μεγάλες προσδοκίες, για να επιστρέψουμε έχοντας διατηρηθεί στη δεύτερη θέση».

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα είπε: «Είμαι έτοιμος. Την τελευταία εβδομάδα, τις τελευταίες δέκα μέρες, είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος να παίξω όποτε με χρειαστεί ο προπονητής».

Αναφέρθηκε, επίσης, στον χρόνο συμμετοχής που έχει στην ομάδα και το κατά πόσο του είναι εύκολο να βρει τον ρυθμό του: «Είναι κάτι δύσκολο για εμένα. Είναι δύσκολο όλη τη χρονιά. Θεωρώ πως δεν βρήκα ποτέ τον ρυθμό μου στην ομάδα. Είναι δύσκολο για εμένα να παίζω λιγότερα λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Νομίζω πως χρειάζομαι παραπάνω χρόνο, για να προσαρμοστώ στο παρκέ. Όμως, είναι όλα καλά. Προσπαθώ να προσαρμόσω το παιχνίδι μου στα λεπτά που έχω και να βρω όποιο πλεονέκτημα μπορώ».

Και ολοκλήρωσε μιλώντας για την κατάστασή του εν όψει playoffs: «Νιώθω καλά. Ελπίζω να δώσω στην ομάδα ό,τι χρειάζεται από εμένα. Αυτό είναι όλο. Ο Κώστας, ο Κέντρικ και ο Τζέριαν είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Πρέπει να αποδεχτώ τον ρόλο μου στην ομάδα».

Σχετικές ειδήσεις