ΜΠΑΣΚΕΤ

Live Chat Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός

Live Chat Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός

Στο Τελ Αβίβ δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μακάμπι για την 22η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να φύγει με το «διπλό» για να επιστρέψει στις νίκες στη διοργάνωση.

Να αποδείξουν πως η ήττα με 76-55 στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα ήταν απλά και μόνο μία κακή παρένθεση θέλουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στον κρίσιμο αγώνα με τη Μακάμπι.

Αν και οι Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν είναι 100% έτοιμοι, ταξίδεψαν στο Ισραήλ το μεσημέρι της Τετάρτης (6/2). Ο Μπλατ δεν υπολογίζει στο νέο μεταγραφικό απόκτημα, Μπριαντέ Ουέμπερ, αφού ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (6/2) και δεν έχει ταξιδέψει ακόμη στην Ελλάδα. Με οδηγό το ματς του 1ου γύρου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 88-80 στο ΣΕΦ, θα διεκδικήσουν την 13η νίκη τους οι παίκτες του Ολυμπιακού. Πλέον, βρίσκονται στην 6η θέση, ισόβαθμοι με την Μπαρτσελόνα που έχει όμως το «πάνω χέρι», με διαφορά μίας μόνο νίκης από την 4η Αναντολού Εφές.

Η ομάδα του Πειραιά παρουσιάζει κάμψη τελευταία εν αντιθέσει με τη Μακάμπι που μετρά 5 σερί νίκες από τον Δεκέμβριο. «Όπλο» της ομάδας... θρησκείας του Ισραήλ αποτελεί ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος μετρά 15,8 πόντους μέσο όρο στους 3 τελευταίους αγώνες. Οι δύο προπονητές πάντως θα πρέπει να βρουν τρόπο να μην αφήσουν τα συναισθήματα να... θολώσουν τη σκέψη τους: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε 4 σεζόν στον Πειραιά και την Πέμπτη (7/2) θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της ομάδας στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρισκόταν μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Αντίστοιχα, οι αναμνήσεις επιστρέφουν για τον Ισραηλινό - Αμερικανό κόουτς του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ. Η τελευταία από τις πολλές θητείες του στη Μακάμπι ήταν την τετραετία 2010-14, πριν αναχωρήσει για το ΝΒΑ και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Διαιτητές του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός ορίστηκαν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).

Στο μεταξύ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς χρειάζεται 13 πόντους για να φτάσει τους 1.000 συνολικά στην καριέρα του στη Euroleauge. Θα μπει στο ματς απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 987 πόντους, εκ των οποίων οι 412 είναι με τον Ολυμπιακό, οι 494 με τη Μπάμπεργκ και οι 81 με την Μπουντιβέλνικ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις