ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014-Κατσουράνης: «Να γράψουμε και άλλο κεφάλαιο»

Μουντιάλ 2014-Κατσουράνης: «Να γράψουμε και άλλο κεφάλαιο»

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία είναι οι παίκτες της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, όπως τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο αρχηγός της Ελλάδας μίλησε στην εφημερίδα «Livesport» για την αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα, αλλά και την κριτική που ασκείται στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατσουράνη:

Για το ματς με την Κόστα Ρίκα: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με αυτό κόντρα στην Ακτή. Είναι καλή ομάδα η Κόστα Ρίκα. Και μόνο το γεγονός ότι πέρασε πρώτη από τον όμιλό της λέει πολλά. Στο επίπεδο της αξιολόγησής της ως αντιπάλου, θα σας έλεγα ότι μιλώ τόσο θετικά για την Κόστα Ρίκα γιατί έχει τη δύναμη στο στοιχείο της ομαδικότητας. Είναι σαφώς περισσότερο "ομάδα" σε σχέση με την Ακτή. Αμύνονται όλοι μαζί, βγάζουν την εικόνα της ομάδας που λειτουργεί ως σύνολο».

Για τις ελπίδες πρόκρισης στην 8άδα: «Όλοι ελπίζουν. Και εμείς το πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και άλλο. Είχαμε έναν στόχο – να προκριθούμε από τον όμιλο. Το πετύχαμε. Η επιτυχία είναι τεράστια. Τώρα πάμε για το "κάτι παραπάνω". Γράψαμε ήδη ιστορία, αλλά ελπίζουμε – και ξέρουμε ότι μπορούμε – να γράψουμε και άλλο κεφάλαιο».

Για την επιστροφή του μετά την κόκκινη που δέχτηκε: «Περιμένω με λαχτάρα το ματς, αλλά είναι θέμα του προπονητή αν θα παίξω ή όχι. Ποτέ δεν με ενδιαφέρει αν παίζω, είτε στην Εθνική είτε στον σύλλογό μου. Πρέπει να ετοιμάζομαι, θέλω να έχω αγωνία για το παιχνίδι, αλλά σέβομαι τις επιλογές του προπονητή. Να σου πω και κάτι άλλο; Ύστερα από τόσα χρόνια, πάνω από όλα είναι η ομάδα. Είτε παίζεις είτε όχι, πρέπει να βοηθάς την ομάδα».

Για την προσφορά του στην Εθνική, αλλά και αυτή του Γιώργου Καραγκούνη: «Το κάνουμε με μεγάλη χαρά. Βλέπω, μάλιστα, ότι τα νεότερα παιδιά καταλαβαίνουν τι γίνεται στην Εθνική και συνεχίζουν στο ίδιο πνεύμα. Αυθόρμητα βγαίνεις η διάθεση να προσφέρεις από όσα έχεις στο μυαλό και την καρδιά σου, αλλά φυσικά κάθε ποδοσφαιριστής έχει τη δική του προσωπικότητα και καλείται να κρίνει ποιον και τι ακούει και τι κρατάει από όσα έχει στο μυαλό του. Καθημερινά, απλώς μεταφέρω στα παιδιά τις εμπειρίες μου με την Εθνική και προσπαθώ να τους βοηθήσω να αντιληφθούν καλύτερα και συντομότερα πράγματα και καταστάσεις. Το ευχάριστο είναι ότι το πνεύμα δεν αλλάζει. Αυτό είναι σπουδαίο και είναι πάνω από όλα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου, έχουμε κάνει μαζί σπουδαίες επιτυχίες και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και στα επόμενα χρόνια, είτε είμαι εγώ εδώ είτε όχι».

Γι αυτά που γράφονται: «Ακούω και διαβάζω πολλά αυτές τις μέρες. Και για συγκρίσεις με το 2004 και για το πέναλτι κόντρα στην Ακτή και για άλλα. Μέχρι εδώ. Φτάνει. Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όλα τα παιδιά αυτής της ομάδας για ό,τι πέτυχαν. Όλα τα άλλα είναι για συζητήσεις. Κάθε ομάδα έχει τη δική ταυτότητα, τους δικούς της στόχους, τη δική της παρουσία. Πρέπει να σταθούμε τώρα στο γεγονός της ιστορικής πρόκρισης και να απολαύσουμε τη χαρά και την ικανοποίηση, βάζοντας στο μυαλό μας όλα όσα αφορούν το επόμενο μεγάλο ραντεβού. Το ένα παιχνίδι διαδέχεται το άλλο και επιμένω ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την ιστορία».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Τα καλύτερα της πρώτης φάσης (videos)

Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Τα εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα

Μουντιάλ 2014: Δεν θα ταξιδέψει στη Βραζιλία ο μικρός Τζέι (video)