ΣΤΟΙΧΗΜΑ

H νέα γενιά λαχειοπωλών - Νέοι και νέες στους δρόμους της τύχης

H νέα γενιά λαχειοπωλών - Νέοι και νέες στους δρόμους της τύχης

Επαγγελματική διέξοδο ως λαχειοπώλες βρίσκουν άτομα νεαρής ηλικίας, δίνοντας νέα πνοή στο επάγγελμα. Νέοι και νέες επιλέγουν ένα επάγγελμα το οποίο είναι συνδεδεμένο στο μυαλό όλων μας με μεγαλύτερες ηλικίες.

Ο Αντώνης, 33 ετών, εργάζεται, μέσω προωθητικής εταιρείας, ως πλανόδιος πωλητής εδώ και 6 χρόνια. «Ξεκίνησα αρχικά, ως μερική απασχόληση, για περίπου 3 χρόνια. Εδώ και 2,5 χρόνια περίπου είμαι υπεύθυνος για ομάδα αρκετών ατόμων που καλύπτουν διάφορες περιοχές της Αθήνας».

Όπως σχολιάζει ο Αντώνης, «το επάγγελμα του λαχειοπώλη είναι μια πολύ καλή λύση για έναν νέο που αναζητά έναν τρόπο να συμπληρώσει το εισόδημά του ή και να απασχοληθεί μόνιμα».

«Η άμεση επαφή με τον κόσμο είναι σίγουρα ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του επαγγέλματος. Με τον καιρό κάνεις γνωριμίες και δημιουργείς σχέσεις με τον κόσμο. Πολλές φορές ο κόσμος μοιράζεται μαζί μας τη χαρά και μας ευχαριστεί, θεωρώντας ότι του φέραμε γούρι!», λέει ο Αντώνης.

Τα γούρια και η «Χρυσή Πυραμίδα»

Σχετικά με τις προτιμήσεις και τα γούρια του κόσμου, ο Αντώνης σχολιάζει: «Είναι άνθρωποι που περιμένουν συγκεκριμένο πωλητή για να πάρουν το λαχείο τους ή το ΣΚΡΑΤΣ τους. Εγώ, για παράδειγμα, έχω πελάτες που αγοράζουν κάθε εβδομάδα το Λαϊκό Λαχείο τους από εμένα ή συγκεκριμένα παιχνίδια του ΣΚΡΑΤΣ. Όταν, βέβαια, έχει κυκλοφορήσει κάποιο νέο παιχνίδι που μοιράζει μεγάλα ποσά, όπως τώρα η «Χρυσή Πυραμίδα» ΣΚΡΑΤΣ, που μπορεί να δώσει μέχρι 500.000 ευρώ, το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται κατακόρυφα. Μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι, επίσης, ότι ο κόσμος κυνηγάει πολύ και τα κέρδη του ΣΚΡΑΤΣ «7 Χρόνια Τύχη». Δηλαδή, το έπαθλο των 77.000 ευρώ για 7 χρόνια».

Η Χρύσα, 21 έτων, φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, «οργώνει» την περιοχή του Αμαρουσίου, εδώ και 1,5 χρόνο, σχεδόν καθημερινά. «Εργάζομαι 4 ώρες την ημέρα, γεγονός που μου επιτρέπει να συνεχίζω κανονικά τις σπουδές μου. Γενικά, η συγκεκριμένη απασχόληση προσφέρει ευέλικτο ωράριο, το οποίο είναι ένα από τα πλεονεκτήματά της», λέει η Χρύσα.

«Ο κόσμος που συναντάμε στο δρόμο, στα μαγαζιά, στις καφετέριες είναι πολύ θετικός απέναντί μας. Χαίρονται να συναντούν νέους ανθρώπους, να συζητάμε και να δοκιμάζουν την τύχη τους. Οι παλαιότεροι ίσως προτιμούν τα λαχεία, αν και το ΣΚΡΑΤΣ έχει φίλους σε όλες τις ηλικίες», συμπληρώνει.

Σχετικά με το κατά πόσο οι παίκτες προτιμούν «γουρλήδες» λαχειοπώλες, η Χρύσα σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος κερδίζει συνεχώς μικρά ή και μεγαλύτερα ποσά, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Μαζί τους χαιρόμαστε κι εμείς, φυσικά. Είναι οι πιο ευχάριστες στιγμές και αναμνήσεις, ιδιαίτερα όταν οι νικητές μας γίνονται εκδηλωτικοί από τον ενθουσιασμό τους. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει κερδίσει πελάτης μου είναι 1.000 ευρώ. Θυμάμαι ακόμα τη χαρά που είχε ζωγραφιστεί στο πρόσωπό του!».