ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στοίχημα για την Ελλάδα ο αγώνας απέναντι στη Βοσνία

Στοίχημα για την Ελλάδα ο αγώνας απέναντι στη Βοσνία

Αγώνας – στοίχημα για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδος να επανέλθει στα διεθνή ποδοσφαιρικά σαλόνια είναι ο σημερινός απέναντι στη Βοσνία, καθώς με θετικό αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του 8ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Ο αγώνας πραγματοποιείται στο γήπεδο Boline Polje στην πόλη Ζένιτσα, από το οποίο οι αναμνήσεις δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές δεδομένου ότι στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2014 η εθνική μας είχε ηττηθεί με 3-1 από τη Βοσνία, ένα αποτέλεσμα που είχε δυσχεράνει την προσπάθεια πρόκρισης, αν και τελικώς ο στόχος είχε επιτευχθεί.

Το θετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η εθνική μας δείχνει τους τελευταίους μήνες υπό την καθοδήγηση του Μίχαελ Σκίμπε να έχει αρχίσει να συνέρχεται έχοντας ως πρωταγωνιστές παίκτες όπως ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος αποτελεί και το «βαρύ πυροβολικό» μας στην επίθεση. Η επιθετική δεινότητα του επιθετικού της Μπενφίκα είναι και ένας από τους λόγους που υπάρχει αισιοδοξία στο γαλανόλευκο στρατόπεδο και γι’ αυτό να στοιχηματίσει κάποιος στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας με τον Μήτρογλου να σκοράρει θεωρείται μία αρκετά καλή ιδέα δεδομένου ότι η απόδοση για το συγκεκριμένο στοίχημα στο Stoiximan.gr είναι στο 11.50.

Στον 8ο προκριματικό όμιλο, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 11 βαθμούς πίσω από το Βέλγιο (13 βαθμοί) και μπροστά από τη Βοσνία (10 βαθμούς). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μέχρι τώρα 3 νίκες (απέναντι σε Γιβραλτάρ, Κύπρο και Εσθονία) και δύο ισοπαλίες. Η πρώτη ήταν απέναντι στη Βοσνία στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου η εθνική μας γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με ένα εντυπωσιακό γκολ από τον Γιώργο Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις. Από τότε, όμως, έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι και η Εθνική μας έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, κάτι που φάνηκε και απέναντι στο Βέλγιο, με το οποίο σημειώσαμε την έτερη ισοπαλία μας (επίσης 1-1) στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Η απόδοση στον αγώνα απέναντι στο Βέλγιο, το οποίο θεωρείται το απόλυτο φαβορί του ομίλου, δεδομένου ότι πρόκειται για μία από τις πλέον ταλαντούχες ομάδες της Ευρώπης, είναι και ο λόγος που αρκετοί θεωρούν ότι αν καταφέρουμε να κερδίσουμε στη Ζένιτσα και δεν κάνουμε κάποια γκέλα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, τότε πέραν της εξασφάλισης της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους αγώνες – μπαράζ θα έχουμε και τη δυνατότητα να τα παίξουμε όλα για όλα απέναντι στο Βέλγιο το οποίο θα υποδεχθούμε εντός έδρας στις 3 Σεπτεμβρίου.

Δεδομένου ότι η Βοσνία είναι μία ιδιαίτερα επιθετική ομάδας, έχοντας στις τάξεις της, άλλωστε, και έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης, τον Έντουιν Τζέκο, τότε βασικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού θα παίξουν και οι επιδόσεις της ελληνικής άμυνας. Το θετικό είναι στο κέντρο της άμυνας έχουμε δύο παίκτες που θεωρούνται κορυφαίοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο κάτι που αποδεικνύεται και από την φετινή πορεία τους στα γήπεδα της Ιταλίας (Κώστας Μανωλάς – Ρόμα) και της Γερμανίας (Σωκράτης Παπασταθόπουλος – Ντόρτμουντ). Το ενδεχόμενο για νίκη της Ελλάδας με μηδέν παθητικό είναι αρκετά μεγάλο και αν το τολμήσετε να το παίξετε στο Stoiximan.gr να γνωρίζετε ότι η απόδοση είναι 7.25.