ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νιγηρία: Mποϊκοτάζ στην εθνική ομάδα, λόγω βιαιοπραγιών της κυβέρνησης!

Νιγηρία: Mποϊκοτάζ στην εθνική ομάδα, λόγω βιαιοπραγιών της κυβέρνησης!

Σε μποϊκοτάζ των αγώνων της εθνικής Νιγηρίας κάλεσε τους συμπαίκτες του ο διεθνής μέσος, Τζον Όγκου, αντιδρώντας για την αστυνομική βία στη χώρα.

Στη Νιγηρία διαδηλώνουν εδώ και αρκετό καιρό κατά της αστυνομικής βίας, καθώς αστυνομία και στρατός κατηγορούνται από τους πολίτες για βιαιοπραγίες, εκβιασμούς, βασανιστήρια και δολοφονίες!

Όπως αναφέρει η οργάνωση δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας τουλάχιστον 12 άτομα έχουν δολοφονηθεί στις πόλεις Λέκι και Αλάσα. Ο στρατός αρνήθηκε ότι οι βρισκόταν στο σημείο των πυροβολισμών.

«Υπάρχουν παιχνίδια που πρόκειται να γίνουν και αν μποϊκοτάρουμε αυτά τα παιχνίδια είμαι σίγουρος ότι θα ξέρουν ότι έχουμε δηλώσει τη θέση μας... Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου καταλαβαίνουν από πού προέρχομαι», δήλωσε ο Όγκου στο BBC και πρόσθεσε...

«Ποιο είναι το νόημα να εκπροσωπήσουμε τη χώρα εάν κάνουν οι πολιτικοί, οι άνθρωποι που εκπροσωπούμε μας κάνουν αυτά; Νιώθω ότι αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε τώρα μέχρι να ξαναρχίσουν να μας ακούνε. Θέλουμε μια καλή κυβέρνηση, η αστυνομική βαρβαρότητα να σταματήσει, θέλουμε να σταματήσει το SARS, θέλουμε να σταματήσουν οι δολοφονίες, θέλουμε καλούς νόμους, θέλουμε ευκαιρίες εργασίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Παίκτης της Ρεάλ κινδυνεύει να μπει φυλακή επειδή «έσπασε» την καραντίνα!