ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιώργος Γιακουμάκης: Ο νέος επιθετικός της Εθνικής ομάδας (pics+vid)

Γιώργος Γιακουμάκης: Ο νέος επιθετικός της Εθνικής ομάδας (pics+vid)

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του διανύει ο Γιώργος Γιακουμάκης που κερδίζει πόντους στην Εθνική ομάδα.

Σε αναζήτηση φορ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ελλάδας, καθώς στη μετά-Μήτρογλου εποχή, δεν υπάρχει ο καθαρόαιμος φορ, που θα ξεκλειδώσει μια κλειστή άμυνα και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γιώργος Γιακουμάκης όμως έδειξε στο φιλικό της Ελλάδας με την Κύπρο ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο.

Ο 26χρονος επιθετικός έχει μια… ταραχώδη καριέρα στην Ελλάδα, με δανεισμούς και λίγες ευκαιρίες, όμως βρήκε τον εαυτό του στην Ολλανδία. Η μεταγραφή του στη Φένλο το περασμένο καλοκαίρι αποδείχτηκε η καλύτερη κίνηση στην καριέρα του, καθώς εκεί απελευθερώθηκε και άρχισε να… ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Γιακουμάκης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Ατσαλένιου κι από εμεί μεταπήδησε στον Πλατανιά, στον οποίο έμεινε έως το 2017, καταγράφοντας 59 συμμετοχές και 14 γκολ στη Super League. Από εκεί μεταπήδησε στην ΑΕΚ, όπου πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να βρει μια θέση στη βασική ενδεκάδα.

Γι’ αυτό δόθηκε δανεικός σε ΟΦΗ και Γκόρνικ Ζάμπρζε, ενώ το καλοκαίρι πωλήθηκε έναντι 200.000 ευρώ στη Φένλο. Ο Γιακουμάκης έδειξε την αξία του από το πρώτο του παιχνίδι στην Ολλανδία, καθώς πέτυχε χατ τρικ και πλέον μετρά 7 γκολ σε 8 ματς πρωταθλήματος, καθώς και 2 γκολ σε ένα ματς Κυπέλλου. Στη Φένλο μαθαίνουν… ελληνικά, ενώ η παρουσία του στην Eredivisie ανάγκασε τον Φαν’τ Σιπ να τον καλέσει στην Εθνική.

Στην πρώτη του συμμετοχή, στο φιλικό με την Κύπρο, ο Γιακουμάκης πέτυχε ένα ωραίο γκολ και έχασε κάποιες ακόμη ευκαιρίες, γεμίζοντας την αντίπαλη περιοχή.

Με την εμφάνισή του, ο 26χρονος έδειξε στον Ομοσπονδιακό τεχνικό πως πρέπει να τον υπολογίζει στα πλάνα της «γαλανόλευκης», καθώς μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του επιθετικού περιοχής, που θα δίνει λύσεις στο σκοράρισμα.