ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Τότε θα αναβάλλονται τα ματς στη Super League – Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Κορονοϊός: Τότε θα αναβάλλονται τα ματς στη Super League – Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Κορονοϊός: Μια σημαντική αλλαγή περιλαμβάνει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League, όσον αφορά στη διεξαγωγή των αγώνων.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής (13/11) τη Super League ότι αποδέχεται το αίτημα που είχε καταθέσει για αλλαγή. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα ένας αγώνας της «μεγάλης» κατηγορίας αναβαλλόταν όταν μια ομάδα είχε τρία κρούσματα.

Πλέον ένας αγώνας δεν θα διεξάγεται όταν πέντε (κι όχι τρεις) παίκτες είναι θετικοί στον κορονοϊό κατά το τελευταίο τεστ που προβλέπεται πριν από την εκάστοτε αναμέτρηση. Αυτό διεξάγεται 48 ώρες πριν από τη σέντρα.

Αυτό σημαίνει ότι αν μια ομάδα έχει τέσσερα κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και τρία νέα στο συγκεκριμένο τεστ πριν τα ματς, τότε αυτά που «μετράνε» όσον αφορά στην αναβολή ή όχι του αγώνα είναι τα τρία που εντοπίστηκαν 48 ώρες πριν από το παιχνίδι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των πέντε κρουσμάτων αποτελεί απόφαση της υγειονομικής επιτροπής. Επί της ουσίας αυτό που είχε ζητήσει η Λίγκα ήταν η αύξηση του αριθμού, καθώς τα πολλά θετικά δείγματα είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Άλλαξαν οι οδηγίες - Τι πρέπει να κάνουν όσοι έρθουν σε επαφή με κρούσμα ή νοσήσουν