ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα: Με στόχο την πρωτιά! - Έτσι θα πάρει την άνοδο στο Nations League

Εθνική ομάδα: Με στόχο την πρωτιά! - Έτσι θα πάρει την άνοδο στο Nations League

Το «2 στα 2» στα τελευταία ματς του Nations League θέλει η Εθνική, όπως υπογράμμισε κι ο Τζον Φαν'τ Σχιπ στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Μολδαβία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δοκιμάζεται την Κυριακή (15/11) στο Στάδιο Ζίμπρου κόντρα στην ουραγό του ομίλου, η οποία όμως είναι ικανή να κάνει τη ζημιά, αν οι διεθνείς δεν δείξουν σοβαρό πρόσωπο.

Τρεις μέρες αργότερα (18/11) υποδέχεται τη Σλοβενία στο γήπεδο της Ριζούπολης σε μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει την πρωτιά και την άνοδο στη League B του Nations League.

Φαν'τ Σχιπ: «Έχουμε εναλλακτικές επιλογές»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πέρα από τον στόχο των δύο νικών, στάθηκε και στο γεγονός ότι έχει εναλλακτικές επιλογές, όσον αφορά στην επιλογή παικτών. Αναλυτικά όσα είπε ο Φαν'τ Σχιπ...

Για το πλάνο του: «Το πλάνο μου είναι σαφές. Πρέπει να πάρουμε καλά αποτελέσματα, δηλαδή δύο νίκες. Αυτό επιδιώκουμε πάντα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Είναι ένα εκτός έδρας ματς. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδι στο Nations League. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στον στόχο μας, που είναι οι δύο νίκες».

Για την εικόνα των διεθνών: «Είχαμε μία καλή εβδομάδα, ύστερα κι από τη νίκη κόντρα στην Κύπρο. Είδαμε πράγματα που δεν μας άρεσαν και κάποια άλλα που μας άρεσαν, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για τους αγώνες. Είχαμε συζητήσεις κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες, αλλά κι ως ομάδα. Είχαμε καλές προπονήσεις. Απόψε είναι η τελευταία προπόνηση κι αύριο θα έχουμε την τελευταία συνάντηση για να μιλήσουμε για το πώς θα αγωνιστούμε στο ματς με τη Μολδαβία. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το στυλ της Μολδαβίας: «Φυσικά και δοκιμάσαμε πράγματα στον αγώνα με την Κύπρο με το μυαλό μας και στο αυριανό παιχνίδι. Μπορεί να δούμε το ίδιο σχήμα στο κέντρο και κόντρα στη Μολδαβία. Θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα έχει τον έλεγχο, θα έχει την μπάλα και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα, να πετύχουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλό μας και είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

Για τις δοκιμές νέων παικτών με την Κύπρο: «Αυτό που δοκίμασα με την Κύπρο, το έκανα για να δω τις ισορροπίες μεταξύ των παικτών. Είδα πως υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ των παικτών. Επομένως, έχουμε επιλογές αν χρειαστεί. Υπάρχουν εναλλακτικές αν κάποιος παίκτης, για παράδειγμα, είναι κουρασμένος».

Για τον αγώνα με τη Μολδαβία: «Το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Ρωσία μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση στη Μολδαβία. Δεν έχει κάτι να χάσει ως ομάδα. Ίσως ο προπονητής τους, δώσει ευκαιρίες και σε κάποιους άλλους παίκτες. Δεν υποτιμούμε ποτέ τον αντίπαλό μας. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να παίξουμε καλά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το γεγονός πως η Εθνική χρειάστηκε δύο νίκες: «Προφανώς και μπορούμε να κάνουμε δύο σερί νίκες. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αν το κάνουμε, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Μολδαβία».

Τσιμίκας: «Η ομάδα μπορεί πολλά πράγματα»

Ο Κώστας Τσιμίκας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η Εθνική είναι ικανή για πολλά πράγματα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι υγιής και πίσω στην Εθνική. Είμαι έτοιμος και ελπίζω να πάρουμε τη νίκη στα δύο παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που θα ξαναφορέσω το εθνόσημο και θα δώσω τα πάντα», είπε στην αρχική του τοποθέτηση, για να αναφέρει...

Για τον αγώνα με τη Μολδαβία: «Κάθε παιχνίδι με την Εθνική έχει μία πίεση. Πάνω απ' όλα θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να νικάμε. Οπότε, ήρθαμε εδώ για τη νίκη».

Για την εικόνα της Εθνικής: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, τα πάντα κατακτιόνται μέσα στο γήπεδο. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, ταλαντούχο. Αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αλλά πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Η ομάδα είναι έτοιμη».

Για το κίνητρό του: «Το κίνητρό μου είναι να φοράω το εθνόσημο, να δίνω τα πάντα γι' αυτή τη φανέλα και να έχουμε μόνο νίκες».

Εικόνες από την προπόνηση της Εθνικής...

Έτσι θα τερματίσει στην πρώτη θέση

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μολδαβία στις 15 Νοεμβρίου και θα υποδεχθεί τη Σλοβενία, τρεις ημέρες αργότερα (18/11).

Για να καταφέρει να τερματίσει πρώτη πιθανότατα θα πρέπει να πάρει δύο νίκες, εκτός κι αν οι Σλοβένοι δεν καταφέρουν να νικήσουν το Κόσοβο. Σε αυτή την περίπτωση θα του αρκεί το «τρίποντο» την τελευταία αγωνιστική.

Δείτε τη βαθμολογία και το πρόγραμμα...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Δέος: Η ανακάλυψη της χρονιάς στην Αίγυπτο - Δείτε τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι (pics)