ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα: Οι κορυφαίοι της ιστορίας της!

Εθνική ομάδα: Οι κορυφαίοι της ιστορίας της!

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει στην ποδοσφαιρικά μεταβατική της περίοδο, το καλύτερο «πακέτο» αριστερών μπακ όλων των εποχών!

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Περνά στην επόμενη μέρα της, με αρκετό… νέο αίμα να ενσωματώνεται και να αποκτά εμπειρίες. Τα αποτελέσματα σαφώς και παίζουν ρόλο, όμως κυρίως έχει σημασία το να σφυρηλατηθεί αυτή η φουρνιά ενόψει των μεγάλων ραντεβού που θα ακολουθήσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μετά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ζήσει και καλύτερες στιγμές είναι ξεκάθαρο, όπως φυσικά είχε και περισσότερο ταλέντο. Με παίκτες ποιοτικούς, πιο έμπειρους, μεγαλύτερα ταλέντα απ’ τους υπάρχοντες αν προτιμάτε. Αλλά και πάλι η δημιουργία μιας καλής ομάδας, δεν εξαρτάται αποκλειστικά απ’ το ταλέντο. Στοιχείο που έστω και σε μικρότερο βαθμό, διαθέτει η παρούσα ποδοσφαιρική φουρνιά της χώρας μας.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει την τύχη να διαθέτει σε μία συγκεκριμένη θέση, το περισσότερο ταλέντο της ιστορίας της! Με παίκτες που έχουν όλο το «πακέτο». Νιάτα, εμπειρία, στοιχεία που ταιριάζουν… γάντι στην ποδοσφαιρική εποχή που διανύουμε, ταλέντο, ποιότητα, ταχυδύναμη… Τα πάντα!

Η συγκεκριμένη θέση λοιπόν, είναι αυτή του αριστερού μπακ. Εκεί που στο παρελθόν υπήρχαν καλά ταλέντα και επιλογές που σαφώς ξεχώριζαν. Ειδικά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του ’00, όταν και δέσποζε η τριάδα των Φύσσα, Γεωργάτου, Βενετίδη. Ίσως η αμέσως προηγούμενη καλύτερη τριάδα παικτών για το αριστερό άκρο της άμυνας που συνέπεσαν την ίδια εποχή. Ανεξάρτητα απ’ το γεγονός πως ο Γεωργάτος τελικά έμεινε εκτός Εθνικής για άλλους λόγους και όχι ποδοσφαιρικούς.

Κι όμως, η τριπλέτα Κώστα Τσιμίκα, Δημήτρη Γιαννούλη και Γιώργου Κυριακόπουλου, μπαίνει έστω και λίγο ψηλότερα! Παιδιά που ακόμη έχουν μπροστά τους τουλάχιστον μια οκταετία υψηλότατου ποδοσφαιρικού επιπέδου. Όντας ο Γιαννούλης στα 25 και οι άλλοι δύο στα 24. Όλοι τους έχουν αντοχές, δυνατά κορμιά που χρειάζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ταχύτητα και μεγάλη ικανότητα ειδικά στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού τους (κάτι που για παράδειγμα ο Φύσσας κι ο Βενετίδης της προηγούμενης γενιάς δεν το είχαν σε μεγάλο βαθμό).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ο Τσιμίκας είναι στη Λίβερπουλ, ο Γιαννούλης είχε προτάσεις από ομάδες της Ιταλίας και της Γαλλίας αλλά δεν πουλήθηκε τελικά (ακούγεται πάλι έντονα πως τον θέλει η Νάπολι για τον Γενάρη), ενώ ο Κυριακόπουλος απ’ τον Αστέρα Τρίπολης πήρε μεταγραφή στο Καμπιονάτο και τη Σασουόλο (απ’ τις εκπλήξεις του φετινού Πρωταθλήματος) όπου κι έχει σημαντικό ρόλο!

Γι’ αυτό λοιπόν η Εθνική ομάδα έχει την τύχη να διαθέτει την καλύτερη φουρνιά αριστερών μπακ στην ιστορία της! Επιπρόσθετα με παιδιά που έχουν και καλό χαρακτήρα, με νοοτροπία να βάζουν τον εαυτό τους κάτω απ’ την ομάδα!