ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουσούφα Μουκόκο: Το νέο αστέρι της Ντόρτμουντ (photos+videos)

Γιουσούφα Μουκόκο: Το νέο αστέρι της Ντόρτμουντ (photos+videos)

Ο 16χρονος Γιουσούφα Μουκόκο είναι η… επόμενη μηχανή των γκολ της Ντόρτμουντ.

Την ώρα που Έρλινγκ Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ σκοραρίσματος μετά το άλλο με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, η γερμανική ομάδα ετοιμάζεται να… συστήσει στη Bundesliga ακόμα έναν δεινό στράικερ, που κάνει απίστευτα πράγματα στα τμήματα υποδομής.

Ο Γιουσούφα Μουκόκο παρουσιάζεται ως το νέο αστέρι της Ντόρτμουντ και του γερμανικού ποδοσφαίρου, και όχι άδικα. Ο 16χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων, καθώς κάνει απίστευτα πράγματα στα τμήματα υποδομής των «κιτρινόμαυρων».

Ποιος είναι ο Μουκόκο

Ο Μουκόκο γεννήθηκε στο Γιαουντέ του Καμερούν στις 20/11/2004 και έζησε εκεί τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής του με τους παππούδες του. Ο πατέρας του, μετανάστης στη Γερμανία, τον πήρε το καλοκαίρι του 2014 στο Αμβούργο. Από το 2014 έως το 2016 αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Ζανκτ Πάουλι, πετυχαίνοντας 23 γκολ σε 13 παιχνίδια, και στη συνέχεια τον απέκτησε η Ντόρτμουντ.

Επιδόσεις που ζαλίζουν

Αν και 13 ετών, έπαιξε στην Κ17 και τη σεζόν 2019-20 προήχθη στην Κ19. Μάλιστα στο ντεμπούτο του, πέτυχε έξι γκολ στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Βουπερτάλερ με 9-2. Τον Σεπτέμβριο του 2019 έκανε ντεμπούτο στο UEFA Youth League, παίζοντας κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ενώ απέναντι στην Ίντερ πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Πέρυσι ο Μουκόκο σημείωσε με την Κ19 38 γκολ και 10 ασίστ σε 28 παιχνίδια, ενώ φέτος έχει 4 συμμετοχές, 13 γκολ και μια ασίστ.

Τους τελευταίους μήνες, ο Μουκόκο κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και περιμένει να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Το οποίο ίσως συμβεί στο προσεχές παιχνίδι της Ντόρτμουντ, το Σάββατο με τη Χέρτα στο Βερολίνο.

Είναι όντως 16;

Η ηλικία του Μουκόκο έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στη Γερμανία, καθώς το γεγονός ότι γεννήθηκε στο Καμερούν, προκαλεί ερωτήματα για την εγκυρότητα του πιστοποιητικού γεννήσεως. Ο πατέρας του πάντως διαψεύδει κάθε τέτοιο σενάριο, τονίζοντας πως ο Γιουσούφα δεν… κρύβει τα χρόνια του. Ωστόσο, αρνείται να επιτρέψει να γίνει κάποιο τεστ στον γιο του.

Διαφημιστικό συμβόλαιο 10 εκατ. ευρώ

Αν και ακόμα δεν έχει κάνει ντεμπούτο στη Bundesliga, ο Μουκόκο έχει ήδη συμβόλαιο με τη Nike από το 2019, αξίας 10 εκατ. ευρώ. Είναι από τους νεότερους ποδοσφαιριστές που έχουν συνάψει τέτοια συμφωνία, ενώ ακόμα δεν έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο!