ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Η Θεσσαλονίκη αντεπιτίθεται!

Super League: Η Θεσσαλονίκη αντεπιτίθεται!

Super League: Η κατακόρυφη άνοδος των αιωνίων αντιπάλων της Θεσσαλονίκης, αλλάζει τις ισορροπίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΠΑΟΚ και Άρης πάντα ήταν μεγάλες ομάδες. Σύλλογοι με τεράστια απήχηση στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Με πολλούς υποστηρικτές, με δυναμική, με όλα τα εχέγγυα για να βρίσκονται διαρκώς στον… αφρό. Παρά τα συγκεκριμένα δεδομένα, όμως, για πολλά χρόνια η έξοδος στην Ευρώπη έμοιαζε με επιτυχία για τους δύο αιωνίους αντιπάλους της Θεσσαλονίκης. Περιπτώσεις που διεκδικούσαν τίτλους, ή έστω έμπαιναν στη λογική του Πρωταθλητισμού, έμοιαζαν με την εξαίρεση του κανόνα.

Ακόμη και πριν κάποια χρόνια, ο Άρης πανηγύριζε παραμονή στην κατηγορία μέχρι τελικά να υποβιβαστεί και να περάσει… πέτρινα χρόνια σε Β’ και Γ’ Εθνική, ενώ ο ΠΑΟΚ ναι μεν δεν είχε τέτοια αγωνιστική πτώση, όμως… βυθιζόταν σιγά-σιγά στα χρέη του και ήταν ξεκάθαρο πως η θηλιά «σφίγγει» επικίνδυνα!

Εκεί ακριβώς ήρθε η επανεκκίνηση για τους δύο «μονομάχους» της Θεσσαλονίκης. Οι οποίες έμοιαζαν να είναι απλά σε ρόλο ρυθμιστών του Πρωταθλήματος και όχι διεκδικήτριες.

Η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο «δικέφαλο», άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα. Αποπλήρωσε το χρέος, οργάνωσε την ΠΑΕ σε επαγγελματικά επίπεδα κι αυτό που έμοιαζε να έχει ημερομηνία λήξης, απέκτησε ξεχωριστή δυναμική. Ακόμη και όταν υπήρχε απογοήτευση λόγω αποτελεσμάτων, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πώς έχει αλλάξει επίπεδο. Εκμεταλλευόμενος και την κατακόρυφη πτώση του Παναθηναϊκού, αλλά και την απουσία της ΑΕΚ η οποία για δύο χρόνια ήταν εκτός Super League, οι «μαυρόασπροι»… αναρριχήθηκαν σε επίπεδο στάτους.

Τελικά ήρθαν και οι τίτλοι. Με τα συνεχόμενα Κύπελλα Ελλάδος, με το αήττητο Πρωτάθλημα (συν τη διεκδίκηση μέχρι τέλους ένα χρόνο νωρίτερα). Πλέον, ο ΠΑΟΚ από ομάδα που αισθανόταν ικανοποίηση αν έβγαινε Ευρώπη, έγινε σύλλογος που απογοητεύεται και προβληματίζεται αν δεν κατακτήσει τίτλους!

Ο Άρης απ’ την άλλη, δεν έχει φτάσει ακόμη στο συγκεκριμένο επίπεδο, όμως εδώ οι δυσκολίες ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Με δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική κι άλλα τόσα στη Β’, η επιστροφή στη Super League πριν 2,5 χρόνια ουσιαστικά, έβρισκε τους «κίτρινους» να πρέπει να δηλώσουν ξανά την ύπαρξή τους. Να επιβεβαιώσουν το μέγεθός τους με λίγα λόγια.

Τις δύο πρώτες σεζόν οι Θεσσαλονικείς πήραν το εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και την τρέχουσα περίοδο έχουν πραγματοποιήσει την καλύτερη αρχή της ιστορίας τους στο Πρωτάθλημα! Δείχνοντας ικανοί να γίνουν κάτι περισσότερο από ρυθμιστές στη Super League ή απλά το κλαμπ που θα χαρεί με το Ευρωπαϊκό εισιτήριο (κάτι που φέτος με μόλις τέσσερις θέσεις στις διοργανώσεις της UEFA δε θα ήταν παράλογο).

Είναι προφανές λοιπόν πως οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, η κάθε μία με τα δικά της δεδομένα, έχουν αλλάξει επίπεδο. Γι’ αυτό κι ενώ πριν κάποια χρόνια όταν συζητούσαν οι πάντες για «μεγάλους», εννοούσαν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, πλέον μπήκε στη ζωή μας το «Big 4» προσθέτοντας τον ΠΑΟΚ και σιγά-σιγά «μπουκάρει» στο γκρουπ αυτό και ο Άρης!

Η Θεσσαλονίκη λοιπόν, αποκτά έναν σαφώς καλύτερο, σπουδαιότερο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Λόγω της σταθερότητας και της συνέπειας στα… υψηλά πατώματα και όχι με παρουσίες-φωτοβολίδα! Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε κι ο Ηρακλής βέβαια, αλλά εκεί δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Lockdown τύπου Κίνας τώρα! Κλείστε τα πάντα για 15 ημέρες