ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA Best Awards 2020: Ρονάλντο, Μέσι ή Λεβαντόφσκι! Ποιος είναι ο κορυφαίος; (video+photos)

FIFA Best Awards 2020: Ρονάλντο, Μέσι ή Λεβαντόφσκι! Ποιος είναι ο κορυφαίος; (video+photos)
Twitter: @FIFAcom

FIFA: Ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνθέτουν την τελική τριάδα υποψηφίων για το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στα Best Awards 2020 που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην τελετή που θα λάβει χώρα στη Ζυρίχη και θα μεταδοθεί σε live streaming. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αρχική λίστα περιελάμβανε 11 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους προέκυψαν τελικά οι τρεις «σούπερ σταρ».

Τα βραβεία απονέμονται από το 2016, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο περσινός νικητής ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε επικρατήσει το 2016 και το 2017. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την πλευρά του βρίσκεται για πρώτη φορά στην τελική τριάδα και φυσικά διεκδικεί για πρώτη φορά το βραβείο.

Από εκεί και πέρα, οι τελικές τριάδες στα υπόλοιπα βραβεία...

Κορυφαίος τερματοφύλακας: Άλισον Μπέκερ (Βραζιλία/Λίβερπουλ), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) και Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία/Ατλέτικο Μαδρίτης).

Κορυφαίος προπονητής: Μαρσέλο Μπιέλσα (Αργεντινή/Λιντς Γιουνάιτεντ), Χανς-Ντότερ Φλικ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) και Γιούργκεν Κλοπ (Γερμανία/Λίβερπουλ).

FIFA Puskas (σ.σ. απονέμεται στον παίκτη που σημείωσε το πιο εντυπωσιακό γκολ): Τζόρτζιαν Ντε Αρασκαέτα (Σεαρά-Φλαμένγκο, 25/8/2019), Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα, 7/12/2019) και Σον Χέουνγκ-μιν (Τότεναμ-Μπέρνλι, 7/122019).

Κορυφαία αθλήτρια: Λούσι Μπρονζ (Αγγλία/Λιόν, Μάντσεστερ Σίτι), Περνίλ Χάρντερ (Δανία/Βόλφσμπουργκ, Τσέλσι) και Γουέντι Ρενάρ (Γαλλία/Λιόν).

Κορυφαία γκολκίπερ: Σάρα Μπουχαντί (Γαλλία/Λιόν), Κριστιάν Έντλερ (Χιλή/Παρί Σεν Ζερμέν) και Αλίσα Νέιχερ (ΗΠΑ/Σικάγο Ρεντ Σταρς).

Κορυφαίος προπονητής σε ομάδα Γυναικών: Έμα Χέις (Αγγλία/Τσέλσι), Ζαν-Λικ Βασέρ (Γαλλία/Λιόν) και Σαρίνα Βίγκμαν (Εθνική Ολλανδίας).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν και γιατί