ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA Best Awards 2020: Κορυφαίος όλων ο Λεβαντόφσκι - «Nίκησε» Μέσι, Ρονάλντο! (photos+video)

FIFA Best Awards 2020: Κορυφαίος όλων ο Λεβαντόφσκι - «Nίκησε» Μέσι, Ρονάλντο! (photos+video)
Twitter: @FIFAcom

FIFA: Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στα Best Awards 2020, αφήνοντας πίσω τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε για πρώτη φορά στην τελική τριάδα υποψηφίων μαζί με τους Μέσι και Ρονάλντο. Ο «Λέβα» διαδέχθηκε τον ηγέτης της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο την περσινή χρόνια, ενώ ο «CR7» είχε αναδειχθεί νικητής τις δύο πρώτες χρονιές των βραβείων (βλ. 2016, 2017).

Ο Λεβαντόφσκι γίνεται ο τέταρτος διαφορετικός ποδοσφαιριστής που αναδεικνύεται νικητής, καθώς το 2018 κορυφαίος ήταν ο Λούκα Μόντριτς. Ο Πολωνός παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην εκδήλωση που έγινε στη Ζυρίχη, στην οποία ανακοινώθηκαν κι οι νικητές των Best Awards.

Back-to-back ο Κλοπ!

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος άφησε πίσω τους, τον Χάνζι Φλικ, ο οποίος κατέκτησε πέντε τρόπαια με την Μπάγερν Μονάχου και τον Μαρσέλο Μπιέλσα. «Δεν είμαι ο καλύτερος, αλλά κέρδισα το βραβείο, άρα αυτό είναι αρκετά καλό από μόνο του» είπε αστειευόμενος ο προπονητής της Λίβερπουλ.

klopp.jpg
Ο Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιάTwitter: @FIFAcom

Κορυφαίος τερματοφύλακας ο Νόιερ

Ο συμπαίκτης του Λεβαντόφσκι στην Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ κέρδισε το βραβείο για τον κορυφαίο τερματοφύλακα της χρονιάς. Ο Γερμανός γκολκίπερ άφησε πίσω του, τους Άλισον Μπέκερ και Γιαν Όμπλακ.

Ο Μάνουελ Νόιερ κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακαTwitter: @FIFAcom

Ο Σον πέτυχε το πιο όμορφο γκολ

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον της Τότεναμ κέρδισε το βραβείο «Πούσκας», το οποίο δίνεται στον παίκτη που πέτυχε το πιο όμορφο γκολ στη χρονιά. Ο Κορεάτης σκόραρε το συγκεκριμένο τέρμα κόντρα στην Μπέρνλι κι είχε κερδίσει και αντίστοιχο βραβείο στην Premier League.

Η καλύτερη ενδεκάδα

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε κι η κορυφαία ενδεκάδα, στην οποία βρέθηκαν οι: Άλισον (Λίβερπουλ), Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ), Φίρχιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν-Λίβερπουλ), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους).

Η κορυφαία ενδεκάδαTwitter: @FIFAcom

Στις γυναίκες...

Κορυφαία παίκτρια αναδείχθηκε η Αγγλίδα, Λούσι Μπρόνζ, η οποία έπαιζε στη Λιόν και πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, κατέκτησε το Champions League με τη γαλλική ομάδα.Twitter: @FIFAcom
Κορυφαία προπονήτρια για το 2020 αναδείχθηκε η Σαρίνα Βίγκμαν της εθνικής ΟλλανδίαςTwitter: @FIFAcom
woman-gk.jpg
Τον τίτλο για την κορυφαία γκολκίπερ του 2020 πήρε η Σάρα Μπουαντί που έπαιζε στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΛιόνTwitter: @FIFAcom

Δείτε όλη την εκδήλωση των Best Awards 2020

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σκληρό» lockdown στη Δυτική Αττική ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ