ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλος: Η εμπιστοσύνη, η εκτόξευση του Δουβίκα και ο ΠΑΟΚ (pics)

Βόλος: Η εμπιστοσύνη, η εκτόξευση του Δουβίκα και ο ΠΑΟΚ (pics)

Ο νεαρός επιθετικός στον Βόλο δείχνει το ταλέντο του και ο «Δικέφαλος» τον έχει στη λίστα, ενώ υπάρχουν και τα σενάρια για τον Ολυμπιακό.

Ένας νεαρός παίκτης για να δείξει το ταλέντο του, αν μη τι άλλο, χρειάζεται χρόνο συμμετοχής και φυσικά εμπιστοσύνη.

Τα ελληνόπουλα σπάνια απολαμβάνουν αυτά τα δύο στοιχεία στις ομάδες τους. Ο Τάσος Δουβίκας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Γεννήθηκε στις 2/8/99, έκλεισε τα 21 του χρόνια πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και τώρα αρχίζει να καθιερώνεται. Δεν συστήθηκε, όμως, τώρα στους Έλληνες φιλάθλους.

Στον Βόλο, ωστόσο, τον πίστεψαν, του έδωσαν φανέλα βασικού και πλέον είναι βασικότατο στέλεχος μίας αξιόμαχης ομάδας. Ο Δουβίκας αναδείχθηκε από την Ακαδημία του Αστέρα Τρίπολης. Ντεμπούτο έκανε λίγες μέρες, αφού έκλεισε τα 18 του χρόνια.

Στις 19/8/17 έπαιξε 25 λεπτά στην εντός έδρας ήττα των Αρκάδων από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τη σεζόν 2017-18 συνολικά συμμετείχε σε 23 παιχνίδια. Σε 20 για το πρωτάθλημα και σε τρία για το κύπελλο. Είχε δύο γκολ στο πρωτάθλημα στις νίκες 2-0 επί του Λεβαδειακού και 4-0 επί του Πλατανιά κι ένα ακόμα γκολ στο κύπελλο στη νίκη 2-1 επί των Χανίων.

Εκείνη την περίοδο, όμως, έπαιζε κυρίως αλλαγή. Τα 20 ματς στο πρωτάθλημα, μεταφράστηκαν συνολικά σε 539 λεπτά. Δεν είναι κακή αρχή για έναν 18χρονο. Γρήγορα, όμως, ξεκίνησαν τα σενάρια. Επειδή, ανήκε σε γραφείο που συνεργαζόταν με τον μεγαλοατζέντη Πίνι Ζαχάβι, ακούστηκαν διάφορες ομάδες στο εξωτερικό. Κυρίως ισπανικές και ιταλικές.

Την σεζόν 2018-19 έπαιξε σε 26 αγώνες. Πάλι δεν είναι λίγοι. Στους 18, όμως, για το πρωτάθλημα είχε 256 λεπτά. Λιγότερα κι από τα μισά της πρώτης του σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο. Στα 26 παιχνίδια είχε επίσης ένα για τα προκριματικά του Europa League κι επτά για το κύπελλο, όπου πέτυχε ένα γκολ.

Η περσινή περίοδος ήταν καταστροφική. Μόλις τρία ματς και συνολικά 69 λεπτά. Ένα για το πρωτάθλημα, ένα για τα πλέι άουτ κι ένα για το κύπελλο.

Ρεκόρ γκολ

Στον Αστέρα ο Δουβίκας συμπλήρωσε 52 αγώνες και είχε τέσσερα γκολ (και τρεις ασίστ). Δεν υπήρχε μέλλον στην ομάδα της Αρκαδίας και το καλοκαίρι πήγε στον Βόλο. Εκεί τον εμπιστεύτηκαν και σε 13 συμμετοχές ο 21 ετών φορ, μετράει πέντε γκολ. Συν δύο ασίστ. Ένα περισσότερο τέρμα από τα τρία χρόνια του στην Τρίπολη.

Βγάζει το ταλέντο του, έχει αυτοπεποίθηση και στο κόλπο είναι ο ΠΑΟΚ. Το αν θα πάρει μεταγραφή τον Γενάρη ή το καλοκαίρι και σε ποια ομάδα, θα φανεί. Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα, ότι τα νεαρά παιδιά χρειάζονται υπομονή, πίστη και επιμονή από τις ομάδες τους για να δώσουν ό,τι μπορούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ανησυχία: «Έρχεται η ασθένεια Χ και θα είναι πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό»