ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίθανη ματσάρα! Η Έβερτον 5-4 την Τότεναμ - Όλα τα γκολ του FA Cup (videos)

Απίθανη ματσάρα! Η Έβερτον 5-4 την Τότεναμ - Όλα τα γκολ του FA Cup (videos)

Αγγλία: Δείτε όλα τα γκολ της φάσης των «16» του FA Cup, όπου ξεχώρισε το απίστευτο ματς της Έβερτον με την Τότεναμ και το ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι.

Επικό παιχνίδι έγινε στο Goodison Park, όπου... έσπασαν καρδιές, με την Έβερτον να παίρνει τελικά την πρόκριση, λυγίζοντας την Τότεναμ στην παράταση με 5-4!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με σκορ 4-4. Στο έξτρα ημιώρο, η πρόκριση κατέληξε στα χέρια των γηπεδούχων που βρήκαν και πέμπτο τέρμα με τον Μπερνάρντ στο 97'.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της Έβερτον επί της Τότεναμ από τις 9 Δεκεμβρίου 2012! Επίσης, τα «ζαχαρωτά» καταφέρνουν να νικήσουν τους «σπερς» για δεύτερη φορά μέσα σε μια σεζόν (είχε προηγηθεί το «διπλό» στο πρωτάθλημα), έπειτα από την αγωνιστική περίοδο 1985/86.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την πρόκριση στην έδρα της Σουόνσι κι έσπασε ένα εντυπωσιακό σερί στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουραντιόλα πάτησε γκάζι στις 19 Δεκεμβρίου κι έκτοτε πάει με... σπασμένα φρένα στην Αγγλία! Τελευταίο «θύμα» της ήταν η Σουόνσι, της οποίας επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αυτή ήταν η 15η συνεχόμενη νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έγραψε έτσι ιστορία, καθώς έγινε η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Οι «πολίτες» ξεπέρασαν τις επιδόσεις των Πρέστον (1882) και Άρσεναλ (1987).

Επίσης, ξεχωριστής σημασίας ήταν και το γκολ που σημείωσε ο Κάιλ Ουόκερ, ο οποίος έκανε το 1-0. Συγκεκριμενα, βρήκε δίχτυα σε αγώνα του FA Cup, έπειτα από 3.686 ημέρες.

Η Λέστερ «λυτρώθηκε» στο 90+4 στην αναμέτρηση με την Μπράιτον! Ο Ιχεανάτσο σκόραρε κι οι «αλεπούδες» νίκησαν 1-0, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Εκεί θα βρεθεί κι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία «λύγισε» με το ίδιο σκορ τη Μπρίστολ Σίτι.

Έβερτον - Τότεναμ 5-4 (4-4κ.α.)

Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Λέστερ - Μπράιτον 1-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπρίστολ Σίτι 1-0

Τρίτη (9/2)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-0 (0-0κ.α.)

Μπέρνλι - Μπόρνμουθ 0-2

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 15 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας