ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ο… δρόμος προς την Ευρώπη!

Super League: Ο… δρόμος προς την Ευρώπη!

Super League: Οι καθοριστικές πέντε τελευταίες αγωνιστικές μέχρι τα play offs!

Η εξάδα που θα συμμετάσχει στα play offs της Super League, έχει ξεκαθαρίσει ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός που ουσιαστικά πρέπει να… φύγει απ’ το Πρωτάθλημα για να απειληθεί να χάσει τον τίτλο κι από εκεί και κάτω πέντε ομάδες που… βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης. Μια πεντάδα που με τις πιθανότητες που έχει το κάθε κλαμπ, καλοβλέπει την Ευρώπη. Με διαφορά… άγχους και πίεσης (προφανώς δεν είναι το ίδιο να μείνει εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ απ’ το να μείνει ο Αστέρας Τρίπολης), αλλά ο στόχος παραμένει ίδιος.

Όσο κι αν λέγεται πως τα πάντα θα κριθούν στα play offs (κάτι που ισχύει) είναι προφανές πως εκεί επειδή όλα τα ματς είναι ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες, η λογική λέει πως θα «σπάσουν» τα αποτελέσματα. Κοινώς δύσκολα κάποια ομάδα θα μπορέσει να κάνει τέτοιο σερί στην έξτρα διαδικασία έτσι ώστε να καλύψει διαφορές. Άρα οι πέντε τελευταίες αγωνιστικές που θα κρίνουν τη βαθμολογία με την οποία θα μπουν τα κλαμπ αυτά στα play offs, είναι σημαντικότατες!

Η απόσταση της δεύτερης θέσης (Άρης) με την έκτη (Αστέρας Τρίπολης) είναι 6 βαθμοί. Όμως στο πρόγραμμα των πέντε ομάδων υπάρχουν επτά αναμετρήσεις που είναι απέναντι σε αντίπαλο που θα βρει μπροστά του και στα play offs!

Θεωρητικά πάντα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα. Στην έδρα του έχει να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ενώ εκτός πάει στο Αγρίνιο για να κοντραριστεί με τον Παναιτωλικό και στα Γιάννινα για αγώνα με τον ΠΑΣ.

Το πιο… στρωτό, δείχνει να είναι αυτό της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει να πάει στη Λάρισα για να κοντραριστεί με την ΑΕΛ, στη Λεωφόρο για να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό και στο Βόλο για τον τοπικό ΝΠΣ. Εντός έδρας έχει τους Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Ένα σημαντικό αποτέλεσμα που ίσως πάρει μία απ’ αυτές τις ομάδες ή ένα… στραβοπάτημα σε ματς που δεν «γεμίζει το μάτι», ίσως κρίνει την ίδια την έξοδο στην Ευρώπη. Θυμίζουμε πως οι δύο τελευταίες ομάδες των play offs θα μείνουν εκτός Ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ενώ αν κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα από την 5η θέση του Πρωταθλήματος και κάτω, τότε μόνο οι τρεις πρώτοι θα βγουν Ευρώπη (με τον έναν να είναι ο Ολυμπιακός που όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα).

Δείτε τα ματς που απομένουν για Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης μέχρι τα μέσα Μαρτίου για το Πρωτάθλημα, όταν και ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια:

Άρης (42):

Παναιτωλικός εντός
Ολυμπιακός εκτός
Ατρόμητος εντός
ΠΑΟΚ εκτός
ΟΦΗ εντός

ΠΑΟΚ (40):

ΠΑΣ Γιάννινα εκτός
Λαμία εντός
Αστέρας Τρίπολης εκτός
Άρης εντός
Παναθηναϊκός εκτός

ΑΕΚ (40):

ΑΕΛ εκτός
Αστέρας Τρίπολης εντός
Παναθηναϊκός εκτός
Απόλλων Σμύρνης εντός
Βόλος εκτός

Παναθηναϊκός (38):

Ολυμπιακός εντός
Παναιτωλικός εκτός
ΑΕΚ εντός
ΠΑΣ Γιάννινα εκτός
ΠΑΟΚ εντός

Αστέρας Τρίπολης (36):

Λαμία εντός
ΑΕΚ εκτός
ΠΑΟΚ εντός
Ατρόμητος εκτός
ΠΑΣ Γιάννινα εντός

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Βεβαίωση μετακίνησης: Τι ισχύει για επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους και δημοσιογράφους