ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ολλανδία μας ταιριάζει!

Η Ολλανδία μας ταιριάζει!

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές κάνουν… πάταγο στην Eredivisie, σε ένα Πρωτάθλημα που αποτελεί πεδίο δόξας για αυτούς!

Το Ολλανδικό Πρωτάθλημα ανήκει στη… δεύτερη ταχύτητα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αμέσως μετά τα top όπως το Αγγλικό ή το Ισπανικό ή το Ιταλικό, αλλά σαφώς ανώτερο του Ελληνικού για παράδειγμα που έρχεται πιο πίσω…

Η Eredivisie είναι η «μεγάλη» κατηγορία στη… χώρα της τουλίπας. Εκεί οι ομάδες ολοένα και περισσότερο εμπιστεύονται Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γιατί η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει πως η επιτυχία τους είναι σχεδόν δεδομένη!

Σπάνια θα βρει κανείς περίπτωση Έλληνα παίκτη που πήγε στο Ολλανδικό Πρωτάθλημα και απέτυχε. Είτε παίζοντας εκεί με κανονική μεταγραφή, είτε με τη μορφή δανεισμού. Τρόπος που ολοένα και κερδίζει πόντους τα τελευταία χρόνια. Με παραδείγματα όπως του Τσιμίκα στην Βίλεμ, του Βρουσάι στην ίδια ομάδα, ή του Λάμπρου στη Φορτούνα Σιτάρντ, να είναι αρκετά πρόσφατα.

Υπάρχουν και τα παραδείγματα των παιδιών που πήγαν αρκετά νέα εκεί και «έχτισαν» καριέρα μαθαίνοντας τα μυστικά του επαγγελματισμού με Ολλανδική φιλοσοφία ουσιαστικά. Παλιότερα τέτοιο παράδειγμα ήταν ο Γιώργος Σαμαράς που πήγε 15 ετών στη Χέρενφεϊν, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι περιπτώσεις των Βαγγέλη Παυλίδη στη Βίλεμ και Παντελή Χατζηδιάκου στην Αλκμάαρ.

Πάνω απ’ όλα όμως, είναι η διαφορετική νοοτροπία που υπάρχει. Στην Ολλανδία οι ομάδες θέλουν να προσφέρουν θέαμα, έχουν επιθετική φιλοσοφία και οι χώροι είναι πολλοί. Αντίθετα με την Ελλάδα, όπου κυριαρχεί η τακτική, οι κλειστοί χώροι, οι σκληρές άμυνες και η λογική του να κρατήσω το μηδέν.

Γι’ αυτό και οι Έλληνες σκόρερ κάνουν… θραύση στην Ολλανδία! Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα φυσικά, τον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο στράικερ της Φένλο είναι πρώτος σκόρερ της Eredivisie με 24 τέρματα μέχρι τώρα!

Σε αυτή την κατηγορία, πάντως, είναι αρκετά τα παραδείγματα γκολτζήδων που έχουμε εξαγάγει στην Ολλανδία. Ο Νίκος Μαχλάς είναι πρώτος στη λίστα με 98 γκολ έχοντας παίξει με Φίτεσε και Άγιαξ. Ακολουθεί ο Γιάννης Αναστασίου που ως παίκτης των Ρόντα, Άγιαξ και Σπάρτα Ρόντερνταμ, βρήκε δίχτυα 56 φορές! Ο Γιώργος Σαμαράς με τη Χέρενφεϊν είχε σκοράρει 25 φορές. Ο Βαγγέλης Παυλίδης με τη Βίλεμ έχει βάλει μέχρι τώρα συνολικά 24 γκολ. Όσα ο Γιώργος Γιακουμάκης της Φένλο με όλα να έχουν επιτευχθεί φυσικά στην τρέχουσα σεζόν. 21 γκολ είχε ο Άγγελος Χαριστέας που έπαιξε σε δύο τεράστια κλαμπ της Ολλανδίας, τον Άγιαξ και τη Φέγενορντ!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca