ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FA Cup: Τσέλσι για κούπα! - «Έσβησε» το όνειρο της Σίτι για quadruple (video)

FA Cup Τσέλσι Μάντσεστερ Σίτι

FA Cup: Η Τσέλσι «βραχυκύκλωσε» την Μάντσεστερ Σίτι, νίκησε 1-0 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ παρουσιάστηκαν με εξαιρετικό αμυντικό πλάνο, με το οποίο δεν επέτρεψαν στους «πολίτες» να κάνουν το παιχνίδι τους και με γκολ του Ζίγεκ συνεχίζουν να κάνουν όνειρα για την κατάκτηση της κούπας.

Ο Γερμανός τεχνικός πήρε το πρώτο μεγάλο σκαλπ από τη στιγμή που πήγε στην Αγγλία, καθώς δεν νίκησε απλά την ομάδα που κυριαρχεί φέτος στο νησί, αλλά παράλληλα της έβαλε και τέλος στα όνειρα της Μάντσεστερ Σίτι να κάνει quadruple (σ.σ. να κατακτήσει όλους τους τίτλους που διεκδικούσε).

Η Τσέλσι έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο και πήρε δίκαια το εισιτήριο κι ο Τούχελ έγινε ο πρώτος Γερμανός προπονητής που θα βρεθεί στον τελικό του FA Cup, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου.

Επίσης, θα είναι ο τέταρτος στα τελευταία πέντε χρόνια και συνολικά ο 15ος στην ιστορία της Τσέλσι. Οι «μπλε» αφήνουν πίσω τους στη σχετική λίστα τη Λίβερπουλ και είναι μόνοι τρίτοι σε συμμετοχές σε τελικούς, πίσω από την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Να θυμίσουμε ότι η δεύτερη φιναλίστ θα γίνει γνωστή την Κυριακή (18/4), όπου θα πραγματοποιηθεί δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στη Λέστερ και τη Σαουθάμπτον.

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (55' Ζίγεκ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πιο θλιβερή φωτογραφία της ζωής της - Μόνη αποχαιρέτησε τον πρίγκιπά της