ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέο πλήγμα για τη LaLiga: Ο κορονοϊός καθυστερεί την επιστροφή του κόσμου

la liga

La Liga: Άλλο ένα πλήγμα στα σχέδια για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα δέχθηκε η ισπανική λίγκα μετά τις δηλώσεις της υπουργού υγείας της χώρας, Καρολίνα Νταρίας.

Η La Liga ήλπιζε να καλωσορίσει τους οπαδούς στους αγώνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας σε περιορισμένους αριθμούς, από το επόμενο Σαββατοκύριακο μετά την επιβράδυνση των κρουσμάτων.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν το πιο ενδεδειγμένο να συμβεί αυτό για όσα παιχνίδια απομένουν από τη σεζόν», δήλωσε η υπουργός Καρολίνα Νταρίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Οβιέδο.

Όπως τόνισε το εθνικό ποσοστό μόλυνσης της Ισπανίας ήταν 229 άτομα ανά 100.000, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρχε ένα τεράστιο εύρος ποσοστών μεταξύ των 17 αυτόνομων περιοχών, με ποσοστά κάτω από 70 ανά 100.000 σε ορισμένες περιοχές, αλλά έως 500 ανά 100.000 σε άλλες.

Η La Liga ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι έχει ζητήσει από αυτόνομες περιοχές να καθορίσουν εάν οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες ή όχι και ότι η επιτροπή της είχε εγκρίνει την πρόταση γνωρίζοντας ότι ορισμένοι σύλλογοι δεν θα μπορούσαν να έχουν φιλάθλους στις εξέδρες τους.

Η ισπανική λίγκα θα προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της, την οποία χαρακτήρισε «ασυνεπής».

Σε κανένα αγώνα πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας, δεν έχει επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων, από την πανδημία που σταμάτησε για πρώτη φορά το ισπανικό ποδόσφαιρο τον Μάρτιο του 2020.

Περιορισμένος αριθμός θεατών έχει επιτραπεί σε άλλα αθλητικά γεγονότα όπως το τουρνουά τένις της Barcelona Open τον περασμένο μήνα και το Madrid Open, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson - Τι ποσοστό προστασίας δίνει κάθε εμβόλιο