ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Βραβεύει τους ήρωες που έσωσαν τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν (videos)

Κρίστιαν Έρικσεν Δανία
AP Images

UEFA: Το ιατρικό επιτελείο κι ο αρχηγός της Δανίας, Σίμον Κιάερ που έσωσαν τη ζωή του Κριστιαν Έρικσεν θα παραλάβουν το βραβείο President's Award για το 2021.

Η UEFA γνωστοποίησε σήμερα (24/8) ότι θα τιμήσει με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους που ενήργησαν τη δύσκολη στιγμή όταν ο παίκτης της Ίντερ κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στις 12 Ιουνίου.

Το συγκλονιστικό περιστατικό που σόκαρε όλο τον πλανήτη έλαβε χώρα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Ο Κιάερ μαζί με τα μέλη του ιατρικού τιμ έτρεξαν αμέσως πάνω του και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, καταφέρνοντας να του σώσουν τη ζωή, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε ότι οι αποδέκτες του βραβείου είναι «οι πραγματικοί ήρωες του EURO 2020» και συμπλήρωσε: «Είναι πράγματι μεγάλη τιμή για μένα να τους απονείμω το βραβείο του προέδρου της UEFA. Φέτος, το Βραβείο του Προέδρου ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί ως μια σημαντική και αιώνια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή. Θα ήθελα επίσης να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του».

Ο Έρικσεν φέρει από τότε εμφυτευμένο έναν βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει τις θανατηφόρες καρδιακές αρρυθμίες, «εκτοξεύοντας» ένα τράνταγμα για να αποκαταστήσει τον κανονικό καρδιακό ρυθμό. Το μέλλον του στο ποδόσφαιρο, πάντως, είναι αμφίβολο, με τους κανονισμούς στην Ιταλία να εμποδίζουν τον 29χρονο Δανό να παίξει ποδόσφαιρο, εάν η συσκευή δεν αφαιρεθεί.

«Κάνατε μια φανταστική δουλειά και μου σώσατε τη ζωή» τόνισε ο Έρικσεν σε μήνυμά του, ευχαριστώντας το εμπλεκόμενο ιατρικό προσωπικό, ενώ πρόσθεσε: «Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και αρχηγό Σίμον και στους συμπαίκτες μου στην ομάδα της Δανίας για την υποστήριξή σας, τόσο στις 12 Ιουνίου όσο και μετά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 4.608 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 32 νεκροί σε 24 ώρες, στους 326 οι διασωληνωμένοι