ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελβετία – Ελλάδα 2-1: Με καλά διαστήματα και... συμπεράσματα – Πρώτη ήττα μετά από 329 ημέρες (vids)

Ελβετία Ελλάδα
Intime

Εθνική ομάδαΤην πρώτη του ήττα μετά τον Οκτώβριο του 2020 γνώρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Ελβετία, η οποία νίκησε 2-1, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ.

Σε ένα ματς που έπαιξε με αρκετές αλλαγές, η Ελλάδα είχε αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι της, αλλά ορισμένες αμυντικές… ανορθογραφίες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τζον Φαντ Σχιπ έβαλε χρήσιμα συμπεράσματα κι είδε πράγματα εν όψει των επίσημων αναμετρήσεων με το Κόσοβο και τη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, ώστε οι παίκτες του να μην επιβαρυνθούν πριν τα δύο κρίσιμα ματς που ακολουθούν. Ακόμα κι έτσι η Εθνική είχε τις ευκαιρίες να αποφύγει την ήττα, η οποία ήταν η πρώτη της μετά από 10 αγώνες (φιλικούς κι επίσημους).

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη φορά που είχε ηττηθεί ήταν πριν από 329 ημέρες! Στις 7 Οκτωβρίου 2020, η Αυστρία είχε νικήσει 2-1 σε φιλική αναμέτρηση στο Κλάγκενφουρτ, έκτοτε η «γαλανόλευκη» μέτρησε πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και με τον Τσούμπερ της ΑΕΚ να κάνει ωραία ενέργεια και τελείωμα προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό. Γενικότερα, οι διεθνείς δεν μπορούσαν να συνεργαστούν στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικοί.

Μετά το 25ο λεπτό, όμως, η Εθνική ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Βαγγέλη Παυλίδη, μετά από ασίστ του Μπακασέτα. Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» ευνοήθηκε από τις κόντρες κι έδωσε στον επιθετικό της Άλκμααρ, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-1 στο 34ο λεπτό.

Γενικότερα, η Ελλάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της κι έκλεψε τις εντυπώσεις μέχρι την ανάπαυλα, ωστόσο όπως συνέβη στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην αρχή του δεύτερου μέρους δέχθηκε γκολ. Ήταν το σημείο όπου είχε κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι η Ελβετία χτύπησε στην κόντρα επίθεση. Ο Τσούμπερ έκανε την ασίστ κι ο Βάργκας το 2-1 για τους γηπεδούχους στο 51ο λεπτό.

Η Εθνική έχασε τεράστια ευκαιρία στο 63’ για να κάνει το 2-2, καθώς η μπάλα μετά το πλασέ του Παυλίδη βρήκε το δοκάρι. Στη συνέχεια οι αρκετές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές επηρέασαν τον ρυθμό του ματς, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να διαχειριστούν το προβάδισμα τους.

Το ματς είχε παρόμοια εικόνα με εκείνη του πρώτου 45λέπτου, με τους διεθνείς να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά το γκολ των Ελβετών. Οι παίκτες του Φαντ Σχιπ κυκλοφόρησαν την μπάλα, πίεσαν τους αντιπάλους τους κι αναζήτησαν τρόπους για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Το γκολ δεν ήρθε, όμως, κι έτσι η Εθνική γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά το 2-1 στην Αυστρία στις 7 Οκτωβρίου του 2020

Δείτε ΕΔΩ όλα τα γκολ από τους αγώνες της ευρωπαϊκής ζώνης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Νίκο Ευαγγελάτο - Πέθανε ο πατέρας του

Μπουρλά: Η Pfizer ξεκίνησε δεύτερη φάση δοκιμών για φάρμακο κατά του κορονοϊού

Υπόθεση Σεμέδο: Κατέθεσε η 16χρονη μάρτυρας - Τι είπε στην ανακρίτρια