ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: «Έμφραγμα» στο 92’ – Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για την Εθνική (videos)

Κόσοβο Ελλάδα
Intime

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Εθνική έδειχνε να κρατάει τη νίκη στα χέρια της, αλλά το γκολ του Μουρίκι στο 92ο λεπτό για το τελικό 1-1 δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει το πρώτο της «τρίποντο» στον όμιλο.

Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο 1-1 σε ισάριθμα ματς για την Ελλάδα, η οποία παρέμεινε μεν αήττητη, αλλά βλέπει το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ να απομακρύνεται.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν καλό και με βάση την εικόνα του ματς το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, ωστόσο σε ένα παιχνίδι που το μόνο που μετρούσε ήταν το «τρίποντο» οι διεθνείς έδειχναν ότι θα πάρουν αυτό που ήθελαν. Το γκολ του Μουρίκι, όμως, ήταν… σοκ κι ουσιαστικά βάζει τέλος στις ρεαλιστικές ελπίδες της Εθνικής για να καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις.

Έτσι ξεκίνησε η Εθνική

Ο Τζον Φαντ Σχιπ έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος προτιμήθηκε για να παίξει δίπλα στον Βαγγέλη Παυλίδη στην επίθεση. Επίσης, ο Δημήτρης Γιαννούλης μπήκε ως τρίτος στόπερ δίπλα στους Ντίνο Μαυροπάνο και Γιώργο Τζαβέλλα.

Η εξέλιξη του ματς

Οι παίκτες του Φαντ Σχιπ είχαν έναν παθητικό ρόλο στο ξεκίνημα του αγώνα, αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα (το Κόσοβο είχε κατοχή 62%) κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Γενικότερα, η εικόνα της Εθνικής δεν ήταν καλή σε ένα… άοσμο πρώτο μέρος, όπου δεν είχε ούτε σουτ μέχρι τις καθυστερήσεις. Σε εκείνο το σημείο βρήκε… buzzer beater με τον Δουβίκα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Μπακασέτα και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να φανταστεί η «γαλανόλευκη», η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί το προβάδισμα της στο δεύτερο μέρος. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά την ανάπαυλα, οι διεθνείς ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και να πάρουν την υπερπολύτιμη νίκη. Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν απειλήθηκαν μέχρι το «έμφραγμα» του 92ου λεπτού.

Το φιλμ του αγώνα

Το... buzzer beater της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο

Κοντά στην ισοφάριση το Κόσοβο με τον Ραχμάνι

Το «έμφραγμα» του 92ου λεπτού

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Στυλιανίδης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρός επιλοχίας ΕΠΟΠ

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής