ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copa Africa: Στον «αέρα» λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» – Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι

Copa Africa
AS.com

Copa Africa: «Ανοικτό» παραμένει το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κορυφαία διοργάνωση της «μαύρης» ηπείρου είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της αφρικανικής ομοσπονδίας, Πατρίς Μοτσέπε επισκέφθηκε επισπευσμένα την «οικοδέσποινα» χώρα, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η εκτελεστική επιτροπή της CAF την Κυριακή (19/12).

Στη συνεδρίαση αρκετά ήταν τα μέλη που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την ομαλή διεξαγωγή του Copa Africa, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον».

Επίσης, προβλήματα υπάρχουν και λόγω οργανωτικών προβλημάτων, αλλά και των ημιτελών εγκαταστάσεων. Τελικά, η πλειοψηφία εξουσιοδότησε τον Μοτσέπε να επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, ώστε να έχει επαφές με την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Μοτσέπε, φτάνοντας στη Γιαουντέ, ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρη η δέσμευσή μας να κάνουμε ένα επιτυχημένο Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο Καμερούν και είμαι αισιόδοξος ότι, μετά τις συναντήσεις μας σήμερα και αύριο, θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στη Αφρική και όλο τον κόσμο».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι «εμπόδιο» για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης αποτελούν κι οι ευρωπαϊκού σύλλογοι, οι οποίοι είναι αρνητικοί στην παραχώρηση των παικτών τους στις εθνικές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκφράζεται μεγάλη αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των μέτρων πρόληψης κατά της μετάλλαξης «Όμικρον».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χιλή: Mε Ελληνίδα «πρώτη κυρία» στο πλευρό του ο νέος πρόεδρος της χώρας

Νέα μέτρα: Τεστ σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας «έδειξε» ο Πλεύρης στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον

The Voice Τελικός: Νικήτρια η Άννα Αργυρού – Γνωρίστε το 16χρονο «διαμάντι» με τη μαγική φωνή

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι