ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Με το δεξί ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, «γκέλα» ο Ολυμπιακός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Super League Σούπερ Λιγκ
Intime

Super League: Δείτε highlights, δηλώσεις από τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε, κατά διαστήματα, ωραίο ποδόσφαιρο κι επικράτησε 2-0 του Άρη, κάνοντας ιδανικό ποδαρικό στο 2022.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και πέμπτη στα τελευταία έξι ματς και βρέθηκαν εκ νέου στην πρώτη τετράδα. Αυτή ήταν το τέταρτο συνεχόμενο «τρίποντο» για το «τριφύλλι», το οποίο δείχνει αποφασισμένο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Από την άλλη, οι «κίτρινοι» φάνηκε να επηρεάζονται περισσότερο από τα δικά τους προβλήματα και πέρα από το δοκάρι του Μπεναλουάν δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Με «γκέλα» ξεκίνησε το 2022 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Οι γηπεδούχοι παρά τα πολλά προβλήματα τους έδειξαν ένα άκρως μαχητικό πρόσωπο και τελικά πήραν έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στους «φλύαρους» «ερυθρόλευκους». Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους, ενώ είχαν απέναντι τους κι έναν εξαιρετικό Βέρχουλστ. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα δήλωσε «παρών» όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του και συνέβαλε ώστε να μείνει «όρθια» μέχρι το τέλος.

Η ΑΕΚ αγχώθηκε αρκετά αλλά κατάφερε να φύγει με το «διπλό» (2-0) από τη Λαμία, ξεκινώντας με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο 2022. Μολονότι δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους, οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στις νίκες, παίρνοντας δύο γκολ από τα εξτρέμ τους (βλ. Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ) και πλησίασαν στο -9 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο και μετά το 0-1 πίεσαν την «Ένωση» για την ισοφάριση, ωστόσο παρέμειναν η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος δίχως εντός έδρας νίκη. Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα πριν τη σέντρα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κρατούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Στέλιου Σεραφείδη και Κώστα Γενεράκη. Οι παίκτες του Γιαννίκη που έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια τους αφιέρωσαν το «τρίποντο».

Αναβλήθηκαν τα ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός, Ατρόμητος - Βόλος

Η διασπορά του κορονοϊού δεν έχει τέλος στον αθλητισμό κι από την Τρίτη (4/1) όλες οι ομάδες της Super League έχουν τουλάχιστον από ένα θετικό δείγμα. Η τελευταία «καθαρή» ομάδα ήταν η Λαμία, η οποία όμως ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα. Ο Ατρόμητος κι ο Παναιτωλικός είναι δύο από τις ομάδες που έχουν πολλά κρούσματα, κάτι που οδήγησε στην αναβολή των αναμετρήσεων τους με Βόλο και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της Super League

«Ανακοινώνεται ότι οι αγώνες ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλονται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ αντίστοιχα.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

Οι αγώνες της Τρίτης

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκανε… σεφτέ στο 2020 ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του ΟΦΗ.

Οι Αρκάδες μπήκαν έτσι για τα καλά στη μάχη για την πρώτη εξάδα, ενώ παράλληλα έβαλαν τέλος στο εκτός έδρας αήττητο της ομάδας της Κρήτης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αστέρας δεν έχει ηττηθεί ποτέ στοι γήπεδο του από της ομάδα του Ηρακλείου, μετρώντας πλέον 6 νίκες και 4 ισοπαλίες στη Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα λύγισε 1-0 τον Ιωνικό και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του το 2022. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το δυνατό τους ξεκίνημα μετά την ανάπαυλα και με «χρυσό» σκόρερ τον Περέα επέστρεψαν στα «τρίποντα». Με αυτό τον τρόπο η ομάδα των Ιωαννίνων διατηρήθηκε σε τροχιά εξάδας, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

Τετάρτη (5/1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 2-0

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Παναθηναϊκός - Άρηςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Άκης Μάντζιος (Άρης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Super League
Τα στοιχεία του Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακόςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λευτέρης Βελέντζας (Απόλλων Σμύρνης)

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 0-2

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Λαμία - ΑΕΚslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μιχάλης Γρηγορίου (Λαμία)

Αργύρης Γιαννίκης (ΑΕΚ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΟΛΟΣ (Αναβλήθηκε)

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναβλήθηκε)

Τρίτη (4/1)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΦΗ 1-0

Super League
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗslgr.gr

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικόςslgr.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.