ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφιέρωμα του BBC για το «απέραντο χάος» του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Πως η τελευταία ελπίδα χάθηκε»

Αφιέρωμα του BBC για το «απέραντο χάος» του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Πως η τελευταία ελπίδα χάθηκε»

Με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το BBC πραγματοποίησε αφιέρωμα για όσα έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία.

Ένα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα ασχολήθηκε με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα όσα αναφέρει μόνο κολακευτικά δεν είναι.

Η αναδρομή στο κείμενο ξεκινάει από τον Φεβρουάριο του 2021 και την έκρηξη βόμβας στον φούρνο του πρώην διαιτητή, Πέτρο Κωνσταντινέα, στην Καλαμάτα, φτάνοντας μέχρι τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις από ανθρώπους που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο από διαφορετικά πόστα, ενώ γίνεται αναφορά και στα όσα είχε πει ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού, Ολιβιέ Καπό, ο οποίος έκανε λόγο για «μαφία, απειλές, μπράβους, «μαύρα» συμβόλαια, διαφθορά, στημένα παιχνίδια, απλήρωτους παίκτες και βία».

Επίσης, γίνεται αναφορά σε σειρά γεγονότων, όπως η διακοπή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός λόγω εισβολής οπαδών στο ΟΑΚΑ το 2019 κι ο θάνατος του φίλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στο ματς Ηρόδοτος – Εθνικός.

Το χειρότερο όλων είναι ότι μολονότι το BBC κατέγραψε πολλά περιστατικά, το δημοσίευμα του είναι ημιτελές, καθώς έχουν συμβεί κι άλλα πολλά ντροπιαστικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Περίπλοκη η κατάσταση στην Ελλάδα»

Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Το απέραντο χάος του ελληνικού ποδοσφαίρου: πώς χάθηκε η τελευταία ελπίδα» και σύμφωνα με το BBC «τελευταία ευκαιρία» ήταν η ανάδειξη του Θοδωρή Ζαγοράκη σε πρόεδρο της ΕΠΟ, ωστόσο όπως υπογραμμίζεται: «ο μήνας του μέλιτος κράτησε μόνο 165 μέρες». Μάλιστα, μεταξύ άλλων φιλοξενείται κι η άποψη του ειδικού εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος ανέφερε: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι περίπλοκη λόγω των ιδιοκτητών των ομάδων. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά, μόνο να δημιουργήσεις συνέργειες, να τους φέρεις πιο κοντά και να κρατάς χαμηλά τους τόνους. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενότητας. Χωρίς ενότητα, δεν μπορείς να πετύχεις στόχους και ο καθένας προσπαθεί να αποκτήσει τη μεγαλύτερη ισχύ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Αλκή Καμπανου: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

«Να βρεθούν οι ένοχοι για το πανό στην Τούμπα» ζήτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

ΠΑΟΚ: Η θέση της ΠΑΕ για το επίμαχο πανό στην Τούμπα - Σκληρή ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» (photos)

Δολοφονία Άλκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 12 κατηγορουμένων