ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0: «Πράσινος» κυρίαρχος, «κλείδωσε» τα playoffs – Δείτε τα γκολ του ντέρμπι

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Intime

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Το «τριφύλλι» επικράτησε 3-0 της «Ένωσης» και «κλείδωσε» την παρουσία του στα playoffs της Super League.

Το «μεγάλο» αποτέλεσμα που αναζητούσε βρήκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετέτρεψε σε «περίπατο» το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι Παλάσιος και Αϊτόρ έκαναν εξαιρετική δουλειά στα άκρα, ο Ιωαννίδης δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα, ενώ οι Γκατσίνοβιτς και Αλεξανδρόπουλος πρέσαραν αποτελεσματικά. Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» να σημειώσουν τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο, ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν σημειώσουν ακόμα περισσότερα τέρματα. Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ξανά τεράστια θέματα στην άμυνα, δεν ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και γενικά έδειξαν μια άθλια εικόνα.

Το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία έστειλε ο Γεβχέν Σάκχοφ πριν τη σέντρα στο «Απ. Νικολαϊδης».

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ντέρμπι της Αθήναςslgr.gr

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο μετά το πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια εντυπωσιακή ενέργεια. Οι «πράσινοι» παρέσυραν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι δεν είχαν απάντηση, Η «Ένωση» είναι άλλωστε μια ομάδα που αντιμετωπίζει πολλά αμυντικά προβλήματα, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός με «μαέστρο» τον Αϊτόρ σημείωσε τρία τέρματα στο πρώτο μισάωρο, ενώ είχε ευκαιρίες για να σημειώσει ακόμα περισσότερα. Ο Ισπανός μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι στο 16’, έδωσε την ασίστ στον Ιωαννίδη για το 3-0 στο 29’, ενώ είχε κι ένα δοκάρι από απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Την ώρα που οι γηπεδούχοι εκτελούσαν με «χειρουργική» ακρίβεια, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις δικές της, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια.

Η είσοδος των Αραούχο και Μάνταλου βοήθησαν τους «κιτρινόμαυρους», μετά την ανάπαυλα, ωστόσο ουσιαστικά αναζητούσαν ένα θαύμα. Η αποτελεσματικότητα των φιλοξενούμενων στο τελείωμα των φάσεων δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτερώσουν τις (έστω λίγες) ελπίδες τους. Σταδιακά το «τριφύλλι» ισορρόπησε το ματς κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών (βλ. 60’-61’) για να σημειώσει τέταρτο γκολ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Super League: Τα highlights κι η βαθμολογία