ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επέστρεψε με την οικογένεια του στην Ελλάδα ο Σάκχοφ (videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία
ThessToday.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Γεβχέν Σάκχοφ της ΑΕΚ επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας μαζί του τη σύζυγο του και το νεογέννητο παιδί τους.

Ο Ουκρανός μέσος είχε εξασφαλίσει άδεια από την «Ένωση», για να ταξιδέψει μέχρι τα σύνορα της πατρίδας του και να τους παραλάβει.

Η φωτογραφία από τη στιγμή που αντάμωσε για πρώτη φορά το παιδί του συγκλονίζει, καθώς η γυναίκα του γέννησε σε καταφύγιο του Κιέβου, μετά τη ρωσική εισβολή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Σάκχοφ κι η οικογένεια του πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορά, με την περιπέτεια τους να λαμβάνει αίσιο τέλος.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ήρεμη που ήρθαμε. Εδώ στην Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μας, επιτέλους νιώθω ασφαλής και ήρεμη. Γέννησα σε νοσοκομείο στο Κίεβο, αλλά ήμουν συνέχεια στο καταφύγιο. Προσευχόμουν στον Θεό να μη γεννήσω στο καταφύγιο» δήλωσε στο Thesstoday.gr η σύζυγος του Σάκχοφ, ο οποίος από την πλευρά του, είπε: «Βρήκα τη σύζυγό μου, τη μητέρα της και το παιδί μου στα σύνορα της Ρουμανίας. Μετά πήγαμε Βουκουρέστι, μετά Σόφια και από εκεί εδώ. Εδώ και δυόμιση μέρες περίπου είμαστε στον δρόμο. Στον δρόμο είδα πολλά οχήματα από την Ουκρανία και κόσμο που προσπαθεί να σώσει τη ζωή του, μικρά παιδιά που φεύγουν από τη χώρα. Είναι στενάχωρο να βλέπεις τον κόσμο να φεύγει από την χώρα του και να προσπαθεί να δραπετεύσει για να σώσει τη ζωή του».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σάκχοφ είδε για πρώτη φορά το νεογέννητο παιδί του

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βοηθήστε μας, σταματήστε τον πόλεμο» - Η έκκληση του Σάκχοφ της ΑΕΚ