ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το CAS έριξε «άκυρο» στη Ρωσία – Οριστικά εκτός διοργανώσεων της UEFA

Πόλεμος στην Ουκρανία
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το CAS απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει η Ρωσία για την αποβολή της εθνικής ομάδας και των συλλόγων από την UEFA.

Στο «κενό» έπεσε η προσφυγή των Ρώσων, μετά τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Το CAS δικαίωσε την UEFA κι ως εκ τούτου οι ομάδες της Ρωσίας, τόσο εθνικές, όσο και σύλλογοι, τίθενται οριστικά εκτός από κάθε διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Για την ώρα, η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Λειψία για τη φάση των «16» του Europa League (η γερμανική ομάδα προκρίθηκε άνευ αγώνων στα προημιτελικά), το επόμενο διάστημα όμως μπορεί να εμποδίσει τη συμμετοχή της εθνικής Ρωσίας στο Nations League ή στα προκριματικά του EURO 2024.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CAS

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η σημερινή (15/3) απόφαση του CAS αφορά μόνο στις διοργανώσεις της UEFA. Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται κι αυτή για τις αντίστοιχες της FIFA, όπου θα κριθεί οριστικά και το αν η Ρωσία θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, πάντως, έχει ήδη τροποποιήσει το πρόγραμμα, στέλνοντας την Πολωνία, άνευ αγώνα, στον τελικό του Final 4 των playoffs, που θα αγωνίζονταν οι Ρώσοι.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία κατά FIFA, UEFA – Πάει στο CAS για τον αποκλεισμό εθνικής και συλλόγων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσημο! FIFA και UEFA απέβαλαν τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Διχάζουν τέτοιες ενέργειες» λέει η Ρωσία για τον αποκλεισμό από FIFA, UEFA