ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Διχάζουν τέτοιες ενέργειες» λέει η Ρωσία για τον αποκλεισμό από FIFA, UEFA

Πόλεμος στην Ουκρανία
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου «απάντησε», μετά τον αποκλεισμό από FIFA και UEFA, κάνοντας λόγο για «διακρίσεις».

FIFA και UEFA αποφάσισαν να αποβάλουν όλες τις ομάδες της Ρωσίας, τόσο εθνικές, όσο και συλλόγους, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αντέδρασε, κάνοντας λόγο για ενέργεια που είναι αντίθετη με το πνεύμα του αθλητισμού. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα αμφισβητήσει την απόφαση, σύμφωνα με το διεθνές αθλητικό δίκαιο.

Η ανακοίνωση της RFS

«Η Ρωσική Ένωση Ποδοσφαίρου διαφωνεί κατηγορηματικά με την απόφαση της FIFA και της UEFA να αναστείλουν όλες τις ρωσικές ομάδες από τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες για αόριστο χρονικό διάστημα.

Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι αντίθετη με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς το πνεύμα του αθλητισμού. Είναι ξεκάθαρα μεροληπτική και βλάπτει μεγάλο αριθμό αθλητών, προπονητών, υπαλλήλων συλλόγων και εθνικών ομάδων και, κυρίως, εκατομμύρια Ρώσους και ξένους φιλάθλους, των οποίων τα συμφέροντα πρέπει να προστατεύουν οι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί.

Τέτοιες ενέργειες διχάζουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, η οποία πάντα τηρούσε τις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ανεξαρτησίας από την πολιτική. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να αμφισβητήσουμε την απόφαση της FIFA και της UEFA σύμφωνα με το διεθνές αθλητικό δίκαιο».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η UEFA «χωρίζει» με τη Gazprom – Σπάει «χρυσό» deal 40.000.000 ευρώ ετησίως

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσημο! FIFA και UEFA απέβαλαν τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΔΟΕ πρότεινε τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών