ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίστιαν Έρικσεν: Νίκησε και τον κορονοϊό! Επιστρέφει στην εθνική Δανίας, μετά την καρδιακή προσβολή

Κρίστιαν Έρικσεν Δανία
AP Images

Κρίστιαν Έρικσεν: Ο Δανός μέσος ξεπέρασε τον κορονοϊό και δεν αποκλείεται να κάνει την επανεμφάνιση του με το εθνόσημο στο στήθος, μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη στο Euro 2020.

Εννιά μήνες μετά το περιστατικό που σόκαρε άπαντες κι είχε ως συνέπεια να του γίνει εμφύτευση απινιδωτή, ο Έρικσεν έχει επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο 30χρονος αγωνίζεται με την Μπρέντφορντ στην Premier League, ενώ ήταν έτοιμος να κάνει την επανεμφάνιση του με την εθνική Δανίας, καθώς κλήθηκε για τα φιλικά με την Ολλαδία στο Άμστερνταμ το Σάββατο (26/3) και με τη Σερβία στην Κοπεγχάγη την Τρίτη (29/3).

Ο Έρικσεν, όμως, νόσησε από κορονοϊό, ο οποίος έδειχνε να του στερεί αυτή την ξεχωριστή στιγμή. Για ακόμη μια φορά, όμως, βγήκε νικητής και κατάφερε να αναρρώσει άμεσα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ, τόνισε ότι: «Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει από τον πάγκο κόντρα στην Ολλανδία και μετά θα δούμε πώς θα πάει στο Άμστερνταμ. Αλλά είναι 100% διαθέσιμος για να παίξει εντός έδρας, κόντρα στη Σερβία».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Πρέπει απλώς να κάνουμε έναν απολογισμό του τι μπόρεσε να κάνει με την Μπρέντφορντ, όπου μπόρεσε να ξεκινήσει ξανά προπονήσεις την Κυριακή. Πριν από αυτό είχε χάσει την προπόνηση για τέσσερις ημέρες. Έτσι θα δούμε τι κατάφερε να κάνει».

Όπως ανέφερε η ομοσπονδία της Δανίας, ο Έρικσεν αναμένεται να ενταχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (23/3) στην εθνική, η οποία βρίσκεται στην Ισπανία και την Πέμπτη θα είναι σε θέση να προπονηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστική στιγμή: Ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε 8,5 μήνες μετά την ανακοπή καρδιάς

Κρίστιαν Έρικσεν: Θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ – Η FIFA ανάβει το πράσινο φως