ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα: Στόχος η βελτίωση και η άνοδος στο FIFA Ranking – Όσα είπαν ο Πογέτ και Κουρμπέλης

Εθνική ομάδα: Στόχος η βελτίωση και η άνοδος στο FIFA Ranking – Όσα είπαν ο Πογέτ και Κουρμπέλης

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ματς με την Κύπρο στη Λάρνακα, ωστόσο ο Γκουστάβο Πογέτ υπογράμμισε τους παράγοντες που δίνουν κίνητρο στους διεθνείς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε ότι η Εθνική θέλει να συνεχίσει τη βελτίωση της και παράλληλα να ανέβει στη βαθμολογία της FIFA, κάτι που θα τις επιτρέψει να έχει πιο ευνοϊκές κληρώσεις στο μέλλον.

Για την «κόντρα» του με τον Κετσπάγια ως παίκτης:

«Ο προπονητής σας ήταν πολύ άτυχος γιατί έπαιζε στην ομάδα που σημείωσα τα περισσότερα γκολ στην Αγγλία. Ανυπομονώ να τον δω. Επίσης ήταν στην ΑΕΚ, τη μόνη ομάδα που προπόνησα στην Ελλάδα οπότε έχουμε κοινό παρελθόν. Στον αγώνα τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Για το κίνητρο που προσπαθεί να δώσει στους παίκτες του:

«Προσπαθούμε να έχουμε έναν στόχο, να επικεντρωθούμε σε αυτόν. Τον Ιούνιο ο στόχος ήταν να βγούμε πρώτοι, τώρα να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς και να βελτιωθούμε στο FIFA Ranking και. Είναι ένα ντέρμπι. Όλοι στην Κύπρο μας περιμένουν και θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα οπότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι ακριβώς. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ομάδα της Κύπρου καθώς έχουν νέο προπονητή, νέα τακτική, νέο σύστημα».

Για τις απουσίες που υπάρχουν και αν αλλάζει κάτι στον τρόπο προσέγγισης:

«Δεν θα σας πω πολλά. Συνήθως επικεντρωνόμαστε στο τι κάνουμε εμείς, το καλύτερο που μπορούμε με σεβασμό στον αντίπαλο μας. Ιδίως από τη στιγμή που δεν τους ξέρουμε. Ξέραμε την προηγούμενη φορά το σύστημα, το πως παίζουν, τώρα όχι. Δεν επικεντρώνομαι στους παίκτες που λείπουν αλλά σε αυτούς που είναι με την ομάδα για να τους προετοιμάσω το καλύτερο δυνατόν».

Για το πως θα δείξει η ομάδα πάθος και ένταση που είναι τα χαρακτηριστικά που θέλει από τη στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον:

«Υπάρχει στόχος. Η συνεχής βελτίωση. Είναι ένα καλό τεστ για τους ποδοσφαιριστές και το μέλλον τους. Θέλω να δείξουμε τα ίδια στοιχεία, επιθυμία για τη νίκη, να δείξουμε πως είμαστε εκεί για να παίξουμε και να είμαστε εδώ αύριο το βράδυ και να δείξουμε πως η ομάδα μπόρεσε να ανταποκριθεί σε ότι και αν έχει απέναντι της».

Κουρμπέλης: «Θέλουμε το απόλυτο»

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αναφέρθηκε στον στόχο του απόλυτου στον όμιλο. Αναλυτικά όσα είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές να βγούμε πρώτοι. Περιμένουμε μια καλή συνέχεια του αγωνιστικού προσώπου που είχαμε δείξει και απ' όσο είδα από τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας είμαι σίγουρος πως θα το δούμε αυτό».

Για το γεγονός πως οι παίκτες έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, και προέρχονται από εξαιρετικές σεζόν με τις ομάδες τους: «Είναι σημαντικό στην ψυχολογία του παίκτη για την ομάδα του να διεκδικεί τίτλους. Στην Εθνική βέβαια έχουμε άλλο στόχο, δεν συζητιέται αυτό, στόχος μας είναι το δύο στα δύο».

Για το μηδέν στην άμυνα έως τώρα: «Ακούγεται πως η άμυνα φέρνει τους τίτλους και τα αποτελέσματα, πρέπει να υπάρχει μια αντίστοιχη επίθεση. Το να μη δέχεσαι γκολ σε καθιστά και φαβορί του αγώνα, αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε στα δύο ματς που απομένουν».

Η εικόνα του για την Κύπρο: «Η Κύπρος ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς αλλά ήταν η ομάδα που μας απείλησε περισσότερο στα τέσσερα ματς και πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεχτικοί».

Η ώρα και το κανάλι του ΚύπροςΕλλάδα

Το πρώτο από τα τελευταία δύο παιχνίδια της Ελλάδας στο Nations League είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (24/9). Η Εθνική αντιμετωπίζει την Κύπρο στη Λάρνακα, με την αναμέτρηση να ξεκινά στις 21:45. Θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από τον ALPHA και το Novasports Prime.

Σχετικές ειδήσεις