ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλκης Καμπανός: Το «Ποτέ Ξανά» να μην μείνει μόνο μια ευχή - «Εκκωφαντική» η σιωπηρή πορεία

Άλκης Καμπανός: Το «Ποτέ Ξανά» να μην μείνει μόνο μια ευχή - «Εκκωφαντική» η σιωπηρή πορεία

Άλκης Καμπανός: Με τη φράση «Ποτέ Ξανά» και την ελπίδα ότι θα γίνει πραγματικότητα εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην πολύχρωμα πορεία στη μνήμη του φίλου του Άρη, ο οποίος δολοφονήθηκε, σαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.

Η Δομή «Εις το όνομα του Άλκη» στη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, διοργάνωσε την Τετάρτη, μια ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ, ΣΙΩΠΗΡΗ, ΠΟΡΕΙΑ με ΚΕΡΙΑ στη μνήμη του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για να κρατήσουμε για πάντα ζωντανό τον Άλκη. Για να καταστήσουμε τον Άλκη σύμβολο αλλαγής. Για να εκφράσουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον αβάστακτο πόνο που μας προκάλεσε η άγρια δολοφονία του. Για να μάθουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά ότι μπορούμε να επι-δράσουμε και να αλλάξουμε την σαθρή κοινωνία στην οποία ζούμε».

Δείτε video την πολύχρωμη, σιωπηρή, πορεία με κεριά στη μνήμη του Άλκη

«Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς»

Από το πρωί, χιλιάδες κόσμου πέρασε από το σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός. Πριν από την πορεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ όσοι έδωσαν το «παρών» φώναξαν στη συνέχεια «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς». Στο σημείο τοποθετήθηκαν συμβολικά 19 λουλούδια, με τους πρώτους που άφησαν να είναι ο θείος κι η θεία του 19χρονου. Στη συνέχεια ακολούθησαν ο Άγγελος Χαριστέας, ο τερματοφύλακας του Άρη, Χουλιάν Κουέστα και μέλη της Δομής.

Άλκης Καμπανός
Πριν από την πορεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ όσοι έδωσαν το «παρών» φώναξαν στη συνέχεια «Άλκη ζωντανός».Intime News

«Εκκωφαντική» σιωπή

Στην πορεία επικράτησε μια «εκκωφαντική» σιωπή, καθώς το πλήθος κατευθυνόταν, μέσω της οδού Παπαναστασίου, στο πάρκο κατά της βίας, όπου ενσωματώθηκαν αθλητές απ' όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης κι όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Πύργο. Εκεί, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, με την προβολή φωτογραφιών του Άλκη και από ενέργειες που έγιναν στη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Άλκης Καμπανός
Στην πορεία επικράτησε μια «εκκωφαντική» σιωπή, καθώς το πλήθος κατευθυνόταν στο πάρκο κατά της βίαςIntime News

Στο σημείο της δολοφονίας, για να ανάψουν κεριά στη μνήμη του Άλκη, αλλά και στη συνέχεια στην πορεία, βρέθηκαν πολλά παιδιά. Αρκετά φορούσαν φανέλες ΠΑΟΚ, ενώ υπήρχαν και νεαροί από τις σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και άλλων συλλόγων. Στην κορυφή της πορείας βρέθηκε και το πανό των οπαδών του Παναιτωλικού, στο οποίο ο Τίτορμος κρατάει τον Άλκη στην αγκαλιά του.

Άλκης Καμπανός
Στο σημείο της δολοφονίας, για να ανάψουν κεριά στη μνήμη του Άλκη, αλλά και στη συνέχεια στην πορεία, βρέθηκαν πολλά παιδιά.ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Σχετικές ειδήσεις