ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα: Φεύγει από το ιστορικό «Καμπ Νου» και πάει στο Ολυμπιακό στάδιο τη νέα σεζόν

Μπαρτσελόνα: Φεύγει από το ιστορικό «Καμπ Νου» και πάει στο Ολυμπιακό στάδιο τη νέα σεζόν
Intime

Η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF) ότι τη νέα σεζόν θα παίξει τους εντός έδρας αγώνες της στο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης, το Μονζουίκ και όχι στο φημισμένο «Καμπ Νου».

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση της Μπαρτσελόνα να εκσυγχρονίσει το «Καμπ Νου». Το φημισμένο γήπεδο, που πλέον ονομάζεται «Spotify Camp Nou» θα ανακαινιστεί στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Espai Barça».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo», η προσωρινή μετακόμιση στο Μονζουίκ θα κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη ενημερώσει την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τις άδειες, ώστε να ανακαινιστεί το «Καμπ Νου» και παράλληλα, να γίνουν έργα και στον περιβάλλοντα χώρο με μαγαζιά, ξενοδοχεία, αθλητικά κέντρα, γραφεία, πάρκα.

Επένδυση που τα ισπανικά ΜΜΕ ανεβάζουν στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Θα κατασκευαστούν επίσης γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, κολυμβητήριο και χάντμπολ. Εκτός απροόπτου, το έργο θα αναλάβει η τουρκική Limak Construction, μεγάλη κατασκευαστική εταιρία της γειτονικής χώρας και τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2024.

Το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μονζουίκ, που θα αγωνίζεται εκτός απροόπτου τη νέα σεζόν, ήταν έδρα της Εσπανιόλ από το 1997 έως το 2009. Χτίστηκε το 1927 και είναι η δεύτερη αθλητική εγκατάσταση στη Βαρκελώνη, μετά το Καμπ Νου.

Το στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60.000 άτομα. Χωρητικότητα σημαντικά μικρότερη από το ιστορικό γήπεδο της Μπαρτσελόνα, η οποία ασφαλώς θα στερηθεί σημαντικά έσοδα τη σεζόν 2023-24.

Σχετικές ειδήσεις