ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο άνθρωπος που δεν χάνει από τον Ολυμπιακό και οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην κορυφή

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο άνθρωπος που δεν χάνει από τον Ολυμπιακό και οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην κορυφή
EUROKINISSI

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Συνέχεια στο εντυπωσιακό, αήττητο, σερί του κόντρα στον Ολυμπιακό έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Με μια ισοπεδωτική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής (9/4) στη Λεωφόρο, επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Οι «πράσινοι» χάρη στο γκολ του Σπόραρ και το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί κατάφεραν να πάρουν ακόμα μια νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους τα τελευταία δύο χρόνια, διευρύνοντας στους επτά τους αγώνες στους οποίους δεν έχουν ηττηθεί από τους Πειραιώτες. Κοινός παρονομαστής και στα επτά παιχνίδια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο του ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ τα τέρματα είναι 6-2 υπέρ του «τριφυλλιού». Από το πρώτο 0-0 τον Οκτώβριο του 2021 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να περιορίζει τον Ολυμπιακό και να αποσπά το αποτέλεσμα που θέλει, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει βάλει τη «σφραγίδα» του σε αυτό.

Οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός με τον Γιοβάνοβιτς στον «πράσινο» πάγκο

03/10/2021 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0

16/01/2022 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0

17/04/2022 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0

11/05/2022 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-2

06/11/2022 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1

25/02/2023 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0

09/04/2023 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Θαυμάζω τους παίκτες μου

Μετά τη νίκη στη Λεωφόρο, το βράδυ της Κυριακής, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές του. «Σίγουρα ήταν ένα ντέρμπι που εξελίχθηκε με τον τρόπο που συνήθως πάνε τα ντέρμπι αφού οι δύο ομάδες δεν είχαν κάτι ξεχωριστό με τον τρόπο που παίζουν. Ήταν θέμα διάθεσης των παικτών. Εμείς παίξαμε αποφασισμένα, μπήκαμε δυνατά στις μονομαχίες, ήμασταν επικίνδυνοι, ελέγχαμε το ρυθμό παρά το 2-0 και στο δεύτερο μέρος είχαμε καλή διαχείριση του αγώνα με το μυαλό πως ο Ολυμπιακός θα ήθελε να μπει ξανά στο ματς. Οι παίκτες με τον τον τρόπο τους έδειξαν πόσο ήθελαν το παιχνίδι», είπε μεταξύ άλλων.

«Σίγουρα αυτές οι νίκες έχουν τεράστια σημασία επειδή είμαστε στα playoffs, αλλά οι νίκες είναι νίκες. Με ικανοποιεί πως στα παιχνίδια των playoffs έχουμε δείξει πως είμαστε σκληροί. Με ικανοποιεί ακόμα περισσότερο και έχω θαυμασμό για τους ποδοσφαιριστές μου πόσο συγκεντρωμένοι είναι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Για να είμαστε κοντά στο στόχο πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο. Όλοι μας και εγώ σαν προπονητής κρινόμαστε από τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση που μπορεί να έχουν οι παίκτες μας. Μας κάνουν, όχι μόνο σήμερα, αλλά όλη τη χρονιά υπερήφανους», πρόσθεσε.

«Είμαστε μια ομάδα δεμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η άμυνα δεν είναι μόνο οι αμυντικοί αλλά όλοι οι παίκτες θυσιάζονται. Και οι εξτρέμ και τα χαφ παίζουν άμυνα. Η αυτοθυσία για τον στόχο που έχεις μπροστά σου με ικανοποιεί γιατί υπερβαίνουν αυτό που θέλουμε. Είμαι από τους τυχερούς προπονητές που έχω παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει αυτοθυσία. Είμαστε ομάδα αρκετά συμπαγής που μας βοηθάει», σχολίασε ακόμα ο Σέρβος τεχνικός.