ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 2: Η ΕΡΤ αναστέλλει την καταβολή της τελευταίας δόσης, λόγω των ερευνών της Interpol

Super League 2: Η ΕΡΤ αναστέλλει την καταβολή της τελευταίας δόσης, λόγω των ερευνών της Interpol
Intime

Η ΕΡΤ ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή της Super League 2 πως «παγώνει» την καταβολή του ποσού που υπολείπεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση που διερευνά η Interpol

Αναστάτωση επικρατεί στη Super League 2 μετά τις εφόδους που πραγματοποίησε η Interpol σε παράγοντες της κατηγορίας. Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας ερευνά την ύπαρξη κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού και έχει προκαλέσει «σεισμό» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΡΤ, ο επίσημος τηλεοπτικός φορέας του πρωταθλήματος, αποφάσισε να αναστείλει την καταβολή της τελευταίας δόσης του συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Μάλιστα ενημερώθηκε σχετικά με επιστολή και ο πρόεδρος της Λίγκας, Πέτρος Μαρτσούκος.

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στην κατηγορία, ο Πρόεδρος της Super League 2, προέβη σε επίσημη δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Η λαίλαπα του παράνομου στοιχηματισμού αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τις τελευταίες ημέρες, η φίλαθλη κοινή γνώμη ενημερώθηκε για μεγάλη έρευνα με τη συμμετοχή της Interpol που διενεργείται σε έξι χώρες ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η άποψή μου είναι πάγια: Όχι μόνο δεν πρέπει να φοβόμαστε τέτοιου είδους έρευνες αλλά πρέπει να τις επιζητούμε και να τις βοηθούμε με κάθε τρόπο, αν θέλουμε πραγματικά να αποκτήσουμε καθαρό ποδόσφαιρο που θα σέβεται τον κάθε υγιή επενδυτή και τον κάθε φίλαθλο.

Από την έναρξη της θητείας μου, έχω δηλώσει κατ’ εξακολούθηση ότι στόχος μου για την Super League 2 είναι η δημιουργία μιας λίγκας αναβαθμισμένης, καθαρής και ελκυστικής για υγιείς επενδυτές, χορηγούς, τηλεοπτικούς παρόχους και ισχυρούς συνεργάτες που θα επαναφέρει στην κατηγορία μας την αίγλη της πάλαι ποτέ Β Εθνικής.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αταλάντευτης θέλησής μου, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της 28ης Ιουνίου, κατατέθηκαν από μέρους του προεδρείου στις ΠΑΕ μέλη μας, προτάσεις με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θωράκιση των αγώνων της κατηγορίας μας από εξωγενείς παράγοντες.

Αναφέρθηκα ακόμη και για μείωση έως και ολική αφαίρεση του ποσοστού από τα έσοδα της κρατικής φορολογίας για το στοίχημα, στις ομάδες που τιμωρούνται για χειραγωγημένα παιχνίδια από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη ανηφόρα. Κι αν θέλουμε να τα καταφέρουμε, δεν πρέπει ούτε να στρουθοκαμηλίζουμε, ούτε να κλείνουμε τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα και κυρίως στις μεγάλες απειλές που αντιμετωπίζει η κατηγορία μας.

Ξεκινάμε μια μάχη για να δημιουργήσουμε μια καθαρή και ελκυστική Super League 2 και θέλουμε στο πλευρό μας το Υπουργείο Αθλητισμού και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να θεσπίσουμε από κοινού τα κριτήρια και τις δικλείδες ασφαλείας που θα δώσουν οριστικό τέλος στην καχυποψία και τις σκιές που συνοδεύουν εδώ και χρόνια το πρωτάθλημά μας.

Είμαστε στην διάθεση της Interpol και όλων των διωκτικών αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».