ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Η αντίδραση της ΕΠΟ στην παραίτηση Μπένετ - Πότε θα ορίσει νέο αρχιδιαιτητή

Super League: Η αντίδραση της ΕΠΟ στην παραίτηση Μπένετ - Πότε θα ορίσει νέο αρχιδιαιτητή

Ο Στιβ Μπένετ παραιτήθηκε από την προεδρία της ΚΕΔ, με τον Τάκη Μπαλτάκο να την κάνει δεκτή και να ξεκινά τις διαδικασίες για αντικατάστασή του.

Ο Στιβ Μπένετ αποτελεί παρελθόν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς με επιστολή του το πρωί του Σαββάτου προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ.

Αυτή έγινε αποδεκτή και πλέον δρομολογούνται οι εξελίξεις για την διάδοχη κατάσταση. Την Τετάρτη (27/9) θα ζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή.

«Η άρνηση του κ. Μπένετ να αλλάξει τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και συνακόλουθα η παραίτησή του, αποτελούν δική του προσωπική επιλογή.

Λυπάμαι που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την παραίτησή του και να ζητήσω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή», ανέφερε ο κ. Μπαλτάκος.

Λίγο αργότερα η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι τον αντικατέστησε προσωρινά ο Σταύρος Μάνταλος, ο οποίος ορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και άμεσα θα ορίσει τον Ιταλό διαιτητή Σιμόνε Σότσα στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τη Δευτέρα (25/09, 21:00).

«Σχετικά με τον ορισμό διαιτητή του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, λόγω της παραίτησης του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Μπένετ, ο ορισμός αυτός, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό διαιτησίας (άρθρο 4) θα γίνει από τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Σταύρο Μάνταλο».