ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ 2-1: O «κεραυνός» του Φορτούνη «ξέρανε» τους Άγγλους!

Europa League, Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ 2-1: O «κεραυνός» του Φορτούνη «ξέρανε» τους Άγγλους!
Intime

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με ένα εξαιρετικό γκολ του Κώστα Φορτούνη κι ένα τυχερό του Ροντινέι, βάζοντας τις βάσεις για ευρωπαϊκή παρουσία και με το νέο έτος.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε μια υπέρβαση κόντρα στην αήττητη Γουέστ Χαμ και την πέτυχε στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-1 της αγγλικής ομάδας, χάρη σε ένα υπέροχο τέρμα του Φορτούνη κι ένα πιο τυχερό του Ροντινέι, με τους φιλοξενούμενους απλά να μειώνουν στο τέλος με τον Πακετά.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «κλείδωσε» την τρίτη θέση στον Α' όμιλο (που οδηγεί στα νοκ άουτ του Conference League), μιας και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Φράιμπουργκ επικράτησε 3-1 της Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία. Παράλληλα, αύξησε τις ελπίδες του για πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League, μιας και έχει 4 βαθμούς, πίσω από τους Γερμανούς και τη Γουέστ Χαμ που έχουν από 6.

Η εξέλιξη του ματς

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν στο 7' τα «Σφυριά» με τον Ροντινέι, που όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα στην κίνησή του. Το γκολ ήρθε τελικά στο 33' από ένα καταπληκτικό γκολ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος με υπέροχη ατομική προσπάθεια ανάμεσα στους δύο αμυντικούς μέσους των Λονδρέζων και εκπληκτικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Αρεολά για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45'+1') έγινε το 2-0, με τον Ροντινέι να κάνει σέντρα και την μπάλα να βρίσκει στον Ογκμπόνα και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του, με το γκολ όμως να πιστώνεται στον Βραζιλιάνο αμυντικό του Ολυμπιακού, επειδή η μπάλα είχε πορεία προς την εστία.

Στο 71' ο Ολυμπιακός είχε νέα ευκαιρία, με τον Ελ Κααμπί να «σπάει» την μπάλα στον Αλεξανδρόπουλο και από τα πόδια του Έλληνα διεθνή να καταλήγει ελάχιστα «δίπλα» από το «Γ» της Γουέστ Χαμ. Ο νεαρός άσος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 79ου λεπτού, όταν με διαδοχικές προσποιήσεις άδειασε τον Κερέρ και υποχρέωσε τον Αρεολά σε σωτήρια επέμβαση για να αποσοβήσει το 3-0.

Κι ενώ οι ευκαιρίες χάνονταν από τον Ολυμπιακό, ήταν τα «Σφυριά» που έφτασαν στο γκολ με ένα καταπληκτικό σουτ του Πακετά στο 87΄, που εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Κίνι και με απίθανο βολέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1 αγχώνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης», χωρίς όμως να υπάρχει συνέχεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Καμαρά, Έσε, Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90΄+5 Σκάρπα), Ελ Κααμπί (90΄+5 Γιόβετιτς).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Nτέβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κερέρ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους (72΄ Άλβαρες), Κούντους (72΄ Κορνέ), Φορνάλς (58΄ Αντόνιο), Μπενραμά (58΄ Όουεν), Ινγκς (58΄ Πακετά).

Τα αποτελέσματα στον 1ο ΟΜΙΛΟ

Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ 2-1

Μπάτσκα Τόπολα-Φράιμπουργκ 1-3

Η βαθμολογία (3 αγ.)

Γουέστ Χαμ 6

Φράιμπουργκ 6

Ολυμπιακός 4

Μπάτσκα Τόπολα 1