ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Σερ Άλεξ στο τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της Αγγλίας

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Σερ Άλεξ στο τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της Αγγλίας
DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Παλιοί και νέοι αστέρες της Αγγλίας και της Γιουνάιτεντ απέτισαν φόρο τιμής στον ήρωα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος κηδεύτηκε τη Δευτέρα (13/11) στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στο αγγλικό ποδόσφαιρο, πέθανε τον περασμένο μήνα (21 Οκτωβρίου) σε ηλικία 86 ετών, σκορπώντας θλίψη σε όλη τη χώρα κι ακόμα περισσότερο στην οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας υπήρξε σημαντικό μέλος.

Το απόγευμα της Δευτέρας (13/11) κηδεύτηκε στον Καθεδρικό Ναό του Μάντσεστερ, με πλήθος αστέρων του αγγλικού ποδοσφαίρου να αποτίουν φόρο τιμής στον θρυλικό παλαιμάχο άσο, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τα «Τρία Λιοντάρια» το 1966.

Των σημαντικών παρουσιών στην τελετή ηγήθηκαν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, έχοντας και τον ρόλο του προέδρου της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο θρύλος του Ολντ Τράφορντ, ο οποίος ως προπονητής οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 30 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων 13 πρωταθλημάτων Premier League και πέντε Κύπελλα Αγγλίας.

Παρόντες ήταν ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, οι παλαίμαχοι παίκτες Πολ Σκόουλς, Μπράιαν Ρόμπσον, Στιβ Μπρους, Πίτερ Σμάιχελ, Άντι Κόουλ και Άλεξ Στέπνι, αλλά και μόλις τέσσερα μέλη της φετινής ομάδας, οι Μαγκουάιρ, Σο, Έβανς και Χίτον.

Τη μνήμη του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον τίμησαν επίσης ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ο εμβληματικός παλαίμαχος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

Το φέρετρο του θρυλικού Τσάρλτον πέρασε και από το Ολντ Τράφορντ, με εκατοντάδες οπαδούς της Γιουνάιτεντ να έχουν συγκεντρωθεί εκεί για να τον αποχαιρετήσουν.