ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Γαλλία: Πήρε θέση ο Πογέτ για το μέλλον του - «Δεν θέλω να φύγω, αλλά θέλω περισσότερα»

Ελλάδα - Γαλλία: Πήρε θέση ο Πογέτ για το μέλλον του - «Δεν θέλω να φύγω, αλλά θέλω περισσότερα»
Intime

Τη δική του εξήγηση για την «κόντρα» που ξέσπασε με την ΕΠΟ έδωσε ο Γκουστάβο Πογέτ μιλώντας στο AFP εν όψει της αναμέτρησης Ελλάδα - Γαλλία.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) με αφορμή την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Γαλλία (21/11, 21:45) και αναφέρθηκε -μεταξύ πολλών άλλων- στο ζήτημα που προέκυψε με τον βοηθό του και δημιούργησε ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να χρησιμεύσει ως προετοιμασία με πολλή ευφυΐα. Να είμαστε ταπεινοί και να αποδεχθούμε την πραγματικότητα: Η Γαλλία είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα. Πρέπει όμως να βρούμε μια φόρμουλα για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτή τη διαφορά επιπέδου. Είναι η καλύτερη στον κόσμο μαζί με την Αργεντινή», ανέφερε αρχικά ο Ουρουγουανός προπονητής.

Απέναντι του (σ.σ. αν και δεν θα κάτσει στον πάγκο λόγω τιμωρίας) ο Γκουστάβο Πογέτ θα βρει τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στην Τσέλσι τη σεζόν 1999-2000. «Προσπαθώ να παρακολουθώ πάντα και να μαθαίνω. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι ένα παράδειγμα της ικανότητάς που έχει κάποιος να παίρνει τις σωστές αποφάσεις κάθε στιγμή. Είχε ήδη αυτή την ποιότητα και αυτή την ευφυΐα ως παίκτης, την ανέπτυξε ως προπονητής. Καταφέρνει να επανεφεύρει τον εαυτό του, να ενσωματώνει νέους παίκτες σταδιακά, με μεγάλη επιτυχία», αναφέρει σχετικά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησει και για τους Ορελιέν Τσουαμενί και Ζιλ Κουντέ, δύο παίκτες που προπόνησε σε πολύ νεαρή ηλικία στη Μπορντό το 2018: «Η εξέλιξή τους είναι θεαματική. Χαίρομαι που τους βλέπω σήμερα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έδειξαν ήδη μεγάλη επιθυμία να μάθουν, είναι τεράστιοι επαγγελματίες», ανέφερε.

Από τον Φεβρουάριο του 2022 ο Γκουστάβο Πογέτ βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. «Όταν έφτασα, είχαμε τρεις στόχους: να αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά, να φέρουμε κόσμο πίσω στο γήπεδο και να προκριθούμε στο Euro 2024», ανέφερε και πρόσθεσε για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα:

«Δεν θέλω σίγουρα να φύγω από εδώ. Αν μιλάω, είναι για να γίνουν τα πράγματα. Χρειαζόμαστε συνέχεια και συνέπεια. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου, ζητάω και από τους παράγοντες. Θέλω περισσότερα, πιο γρήγορα. Έτσι κερδίζουμε όλοι μαζί».