ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Καλύτερη, αλλά δεν είχε και πάλι το γκολ!

ΑΕΚ - Μπράιτον Europa League
EUROKINISSI

Europa League: Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Μπράιτον ακόμα κι όταν έμεινε με 10 παίκτες, αλλά για ακόμα μια φορά πλήρωσε τη αναποτελεσματικότητα της στο γκολ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί (0-1), στο ματς της 5ης αγωνιστικής.

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μια εξαιρετική αγγλική ομάδα, αλλά «πλήρωσε» και πάλι το γεγονός ότι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πρόβλημα που είχε και πέρσι, αλλά έχει μεγαλώσει την τρέχουσα σεζόν, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχεια στο Europa League. Η Μπράιτον έφυγε με το «διπλό» χάρη σε ακόμα ένα πέναλτι που δόθηκε κατά της ΑΕΚ στον όμιλο. Το υπέδειξε ο VAR και το μετέτρεψε σε γκολ ο Ζοάο Πέδρο στο 55’.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα, καθώς ο Γκατσίνοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη στο 65’, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν, αναγκάζοντας στο τέλος τους φιλοξενούμενους να κάνουν ακόμη και καθυστερήσεις στο δικό τους κόρνερ.

Η φάση του Πινέδα στο 74ο λεπτό ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για να ισοφαρίσει η ΑΕΚ, η οποία θα παίξει «τελικό» με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa Conference League.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Μπράιτον

Η ΑΕΚ δέχθηκε σημαντική πίεση στα πρώτα λεπτά, με τον Στάνκοβιτς να κάνει την πρώτη επέμβαση μόλις στο 2ο λεπτό, μετά το πλασέ του Φέργκιουσον.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Η «Ένωση» αντιμετώπισε την καλή κυκλοφορία της μπάλας από την Μπράιτον, παίζοντας με υπομονή. Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν την μπάλα και σταδιακά άρχισαν να πατούν και την αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη τελική της ελληνικής ομάδα ήρθε στο 13ο λεπτό, με τον Πινέδα να κάνει ένα τρομερό σουτ, ενώ είχε κι άλλες αξιόλογες στιγμές.

Η κορυφαία του ματς, πάντως, ήρθε στο 44’ όταν ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Γκατσίνοβιτς που πήρε το ριμπάουντ ήταν άστοχος με το κεφάλι.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και μετά την ανάπαυλα, με τον Βερμπρούγκεν να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 51’.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, το VAR κάλεσε τον Σάντρο Σένερ να δει τη μονομαχία εντός περιοχής του Σιμάνσκι με τον Ζοάο Πέδρο.

Ο Ελβετός συμφώνησε ότι υπήρχε παράβαση κι ο Βραζιλιάνος επιθετικός που κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1 στο 55ο λεπτό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν ο Γκατσίνοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, για πάτημα σε αντίπαλο του στο 65ο λεπτό.

Μολονότι έπαιζε με παίκτη λιγότερα, η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει και να έχει πολύ καλή εικόνα, αλλά μοιραία άφηνε και κενά στην άμυνα της. Ο Στάνκοβιτς βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Φέργκιουσον, ο οποίος πήγε να τον περάσει στο 73’.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Πινέδα έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ που έκανε από καλή θέση μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Αλμέιδα έριξε (βλ. 72') στον αγωνιστικό χώρο τους Πόνσε, Αραούχο και Ελίασον, αντί των Τσούμπερ, Μάνταλου και Άμραμπατ. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ - Φέλτμαν
Κόκκινη: Γκατσίνοβιτς (66΄-δεύτερη κίτρινη)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (83΄ Πιζάρο), Άμραμπατ (72΄ Ελίασον), Μάνταλος (72΄ Αραούχο), Τσούμπερ (72΄ Πόνσε)
ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Φερμπρούγκεν, Χίνσελγουντ, Ντανκ, Ιγκόρ, Φέλτμαν, Γκρος, Γκίλμουρ (87΄ Μπαλεμπά), Αντινγκρά, Ζοάο Πέδρο (77΄ Μίλνερ), Μιτόμα (69΄ Νταούντ), Φέργκιουσον (87΄ Ντάφους).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις