ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Λαμία-Πανσερραϊκός 0-2: Ανώτερος και νικητής

Super League, Λαμία-Πανσερραϊκός 0-2: Ανώτερος και νικητής

Super League: Σπουδαίας σημασίας νίκη για τον Πανσερραϊκό που επικράτησε 2-0 στην έδρα της Λαμίας με γκολ από Ουάρντα και Άλεξιτς.

Χρειάστηκε να περάσουν 8 αγωνιστικές χωρίς νίκη για τον Πανσερραϊκό, προκειμένου να επανέλθουν τα χαμόγελα στους Σερραίους. Η ομάδα της Μακεδονίας για την 18η αγωνιστική της Super League πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα στην έδρα της Λαμίας, επικρατώντας 2-0. Έχοντας για πρωταγωνιστή τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και είχε την προσπάθεια που κόντρα στον σκόρερ Άλεξιτς για το δεύτερο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και είναι χαρακτηριστικό πως η Λαμία δεν έκανε ούτε μία σημαντική φάση. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ανέβηκε στους 18 βαθμούς παίρνοντας απόσταση 6 από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας ματς περισσότερο από Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Η Λαμία από την άλλη έμεινε στους 21.

Το ματς άρχισε με ένταση, αλλά το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 14’ τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν όταν ο Κοσέλεφ έκανε λάθος μετά από πίεση του Τομάς, ο Ουάρντα έγινε κάτοχος ο οποίος μετά από μια προσποίηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Στάικου που έδιωξε ο Κοσέλεφ και στη συνέχεια βρήκε δοκάρι. Στο 38’ ο Μπέργκστρομ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με τον Πανσερραϊκό να συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε 0-1.

Η Λαμία προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με κάποια μακρινά σουτ χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Χοβάν. Μέχρι που στο 85’ ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Ουάρντα σούταρε αμέσως και η μπάλα βρήκε στον Άλεξιτς για να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-2!

Οι Σερραίοι μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα στο 89’ με τον Άλεξιτς να μην τα καταφέρνει στο τετ α τετ με τον Κοσέλεφ. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε 0-2 με τον Πανσερραϊκό να παίρνει μια «καθαρή» και δίκαιη νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη των "λιονταριών".

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανδρέας Γκάμαρης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμόν, Στάνκο - Πηλέας, Οικονόμου

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ (61΄ Καρλίτος), Νούνιες, Τζανδάρης (70΄ Στάνκο), Σλίβκα (46΄ Τόσιτς), Μάλτσι, Σίντκλεϊ, Ακούνια (70΄ Μουλά).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Πηλέας (61΄ Οικονόμου), Μορέιρα (90΄ Διαμαντής), Στάικος, Μπετανκόρ (61΄ Άλεξιτς), Τομάς (78΄ Μούργος), Ουάρντα