ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΕΑΒ για το κορεό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός: Κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΕΑΒ για το κορεό κόντρα στον ΠΑΟΚ
Eurokinissi

Σε απολογία κάλεσε τον Παναθηναϊκό η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, για το υβριστικό πανό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Σε ακρόαση για την επόμενη Δευτέρα (8/4), κάλεσε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω του κορεό με υβριστικό περιεχόμενο που υψώθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο παιχνίδι των playoffs της Super League με τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, η ΔΕΑΒ επέβαλε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, επειδή στο σαββατιάτικο (30/03) ματς με τη Κοζάνη στη Χαλάστρα, για τα playouts του Α΄ ομίλου της Super League 2, οπαδοί του έριξαν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα και μεταλλικά κομμάτια από τα κάγκελα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό της 4ης διαιτητή.

Σε ό,τι αφορά τα προσεχή ματς της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League (Τετάρτη 3/4), θα διεξαχθούν κανονικά με θεατές, καθώς από τον έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε η σύννομη λειτουργία των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας στα γήπεδα «Απόστολος Νικολαϊδης» (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ), «Γ. Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός-Αρης) και Τούμπας (ΠΑΟΚ-Λαμία).

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα κατωτέρω:

Α) Ενόψει της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Playoffs 2023/2024 – Super League, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και πληρούν τις προϋποθέσεις σύννομης λειτουργίας των καμερών τα εξής γήπεδα:

ΓΗΠΕΔΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ», για τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ
ΣΤΑΔΙΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ, για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
Β) Καλείται σε ακρόαση, τη Δευτέρα 08/04/2024 και ώρα 11:30, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της στη θύρα 13-14 κατά τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την συμπρωτεύουσα, και επιγραφής - κορεό με χρωματιστά χαρτόνια που εμφάνιζε το σύμβολο/τοπόσημο της πόλης της Θεσσαλονίκης (Λευκό Πύργο) τυλιγμένο στις φλόγες.
Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 9 και 14 του ν. 5085/2024.

Γ) Επιβάλλεται σε βάρος της «ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΕ» διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση συμμετέχει η ΠΑΕ, για ρίψη προς τον αγωνιστικό χώρο, μετά τη λήξη του αγώνα της SuperLeague 2 μεταξύ των ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΦΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, που διεξήχθη στις 30-03-2024 στο γήπεδο του Καμπανιακού, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, πλαστικών μπουκαλιών, μεταλλικών κομματιών από τα κάγκελα και μικροαντικειμένων, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, την οποία και τελικά προκάλεσαν (ελαφρύς τραυματισμός στο χέρι 4ης διαιτητή του αγώνα).
Εφαρμογή του άρθρου 1Α παρ. 2 του ν. 4326/2015, όπως προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν. 5085/2024.

Δ) Επιβάλλεται σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ διοικητική κύρωση διεξαγωγής τριών (3) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε Εθνική Διοργάνωση μετέχει η ομάδα ανδρικής καλαθοσφαίρισης αυτού, για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στον αγώνα καλαθοσφαίρισης Α’ κατηγορίας ΕΣΚΑΚ μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΛΕΟΝΤΑΣ 2014, που διεξήχθη στις 30-03-2024 στο ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα.
Εφαρμογή του άρθρου 1Α παρ. 2 του ν. 4326/2015, όπως προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν. 5085/2024».

Το άρθρο 14 του Νόμου 5085/2024, με το οποίο κλήθηκε ο Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό. Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό.

Τα σχετικά πανό της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας παραδίδονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του πρώτου εδαφίου της παρ. 4. Την ευθύνη για την παράδοση φέρει η γηπεδούχος ή φιλοξενούμενη Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., αντιστοίχως. Αν τα σχετικά πανό δεν παραδοθούν σύμφωνα με τη διαδικασία του δεύτερου και του τρίτου εδαφίου, επιβάλλονται οι κυρώσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 (Α’ 121)».

Σχετικές ειδήσεις