ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έχει ξεχάσει από πότε έχει να νικήσει σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έχει ξεχάσει από πότε έχει να νικήσει σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός
Έχουν ξεχάσει τη νίκη σε ντέρμπι οι Πειραιώτες

Κάποτε ήταν το μεγάλο του «όπλο», πλέον είναι το αδύναμο σημείο του.

Κάποτε ο Ολυμπιακός κατακτούσε τα πρωταθλήματα επικρατώντας στα μεγάλα ντέρμπι, βγάζοντας ουσιαστικά, εκτός μάχης τους ανταγωνιστές του. Την τελευταία διετία, ωστόσο, που οι Πειραιώτες έχουν μείνει μακριά από τους τίτλους τα ντέρμπι τους έχουν «πληγώσει».

Το 3-1 της Τούμπας συνέχισε την άσχημη παράδοση του Ολυμπιακού, με το σερί χωρίς νίκη σε «μεγάλο» αγώνα, να φτάνει πλέον τα 9 σερί παιχνίδια!

Η τελευταία του νίκη σε μεγάλο ματς εντός συνόρων έγινε στις 22 Οκτωβρίου του 2017 με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο και κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν και ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 1-0 με το γκολ του Ενγκελς.

Εκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν:
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 (για το Κύπελλο)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1 (για το Κύπελλο)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Υπάρχει όμως ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό σερί. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία 16 ντέρμπι, μετράει μόλις 2 νίκες! Αυτές έχουν σημειωθεί με το παραπάνω ματς με τον ΠΑΟΚ πέρσι αλλά και τον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου ναι μεν κέρδισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, ωστόσο αποκλείστηκε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως «κακός» δαίμονας του Ολυμπιακού είναι ο... ταλαιπωρημένος τα τελευταία 3 χρόνια, Παναθηναϊκός, καθώς σε 4 ντέρμπι η συγκομιδή είναι 1 ήττα και 3 ισοπαλίες!

Σχετικές ειδήσεις