ΣΠΟΡ

Μ. Βρετανία: Κακοποιούσαν εξάχρονα κορίτσια - Ομαδική αγωγή στη γυμναστική ομοσπονδία

Μ. Βρετανία: Κακοποιούσαν εξάχρονα κορίτσια - Ομαδική αγωγή στη γυμναστική ομοσπονδία

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την ομαδική αγωγή που έχει καταθέσει 17 πρώην αθλήτριες κατά της γυμναστικής ομοσπονδίας της χώρας.

Οι αθλήτριες στην αγωγή τους κάνουν λόγο για βασανιστήρια που υπέστησαν από τους προπονητές. Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι ως μέρος της νοοτροπίας «πάνω απ' όλα η νίκη» υπήρχε σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ακόμα και σε παιδιά έξι ετών.

Οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές καθώς όπως τονίζεται οι προπονητές έριχναν σφαλιάρες και κλωτσιές σε όσες δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επίσης, τις άφηναν να πεινάσουν και τους ανάγκασαν να ακολουθούν εξαντλητικές δίαιτες 1.000-1.200 θερμίδων ημερησίως. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι οι μισές από αυτές που προτείνει ο ΠΟΥ για παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία.

Η Τζένιφερ Πίντσες, η οποία ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο το 2012, είναι η αθλήτρια που πρωτοστατεί στη συγκεκριμένη κίνηση. Το φοβερό είναι ότι οι 17 αθλήτριες, όταν δέχονταν τα συγκεκριμένα βασανιστήρια ήταν από 6 έως 23 ετών!

Το σχετικό δημοσίευμα της The Guardiantheguardian.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Αναμενόμενη η παράταση στο lockdown, 790 νέες μολύνσεις στην Αττική - Η διασπορά