ΣΠΟΡ

Θρίαμβος για Τσιτσιπά: Συνέτριψε τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo

Αγγίζοντας το τέλειο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 3-0 σετ τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στα ημιτελικά του Roland Garros.

Με μία μαγική εμφάνιση, μία εμφάνιση... τελικού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τεράστια νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους ημιτελικούς του Roland Garros, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς ήταν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού συγκεντρωμένος στο πλάνο του και εξοπλισμένος με υπομονή, έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Μεντβέντεφ, πάλεψε, έκανε την αντεπίθεσή του στο δεύτερο σετ, αλλά στη συνέχεια έπαιξε με νεύρα, και στο τέλος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τα νεύρα του Ντανίλ Μεντβέντεβ

Συγκεντρωμένος και ψύχραιμος ο Τσιτσιπάς

Απέναντι στον «κακό του δαίμονα» και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα από τα πιο ώριμα ματς της καριέρας του.

Ήταν συγκεντρωμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αντέδρασε πάρα πολύ ψύχραιμα όσες φορές ο Ρώσος επιχείρησε να τον «στριμώξει» κι έβρισκε πάντα τις λύσεις να παίρνει μεγάλους πόντους, ιδιαίτερα στο δεύτερο και τρίτο σετ.

Ο τελευταίος πόντος και η πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

Η δεύτερη νίκη σε 8 ματς απέναντι στον Μεντβέντεφ έστειλε τον 22χρονο πρωταθλητή στους ημιτελικούς του Γαλλικού Όπεν, όπου την Πέμπτη (10/06) θα κληθεί απέναντι στον πολύ φορμαρισμένο Αλεξάντερ Ζβέρεφ να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Επίσης, ο Τσιτσιπάς πήρε «εκδίκηση» από τον Ρώσο, μετά την ήττα του με 3-0 στους «4» του Australian Open, πριν λίγους μήνες.

Με τη νίκη αυτή, τέλος, θα έχει την ευκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο4 της ATP, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Τσιτσιπάς Στέφανος - Μεντβέντεβ Ντανίλ 3-0 (6-3, 7-6, 6-5)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεαρός χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν: Απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο οι άνδρες της ασφάλειας