ΣΠΟΡ

Ράλι Ντακάρ: Η μεγαλύτερη δοκιμασία ξεκίνησε! – Προβάδισμα για Αλ Ατίγια μετά την πρώτη Ειδική (vid)

Ράλι Ντακάρ
Ο Νάσερ Αλ Ατίγια της Toyota ήταν αυτός που τέθηκε επικεφαλής, κάνοντας έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα
dakar.com

Ράλι Ντακάρ: Ο φετινός αγώνας που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία έδειξε με το «καλημέρα» γιατί θεωρείται η μεγαλύτερη δοκιμασία για ανθρώπους κι αυτοκίνητα.

Η δράση στο 44ο Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε με πληρώματα και αναβάτες να κάνουν 600 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και… προθέρμανση 19 χιλιομέτρων. Τόσα χρονομετρήθηκαν στη διαδρομή από την Τζέντα ως τη Χαΐλ την Πρωτοχρονιά.

Την Κυριακή (2/1) πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική, με τους αγωνιζόμενους να καλύπτουν 334 χιλιόμετρα, περιμετρικά της πόλης (βλ. Χαΐλ). Ο Νάσερ Αλ Ατίγια της Toyota ήταν αυτός που τέθηκε επικεφαλής, κάνοντας έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που δεν ισχύει για τα τρία ηλεκτρικά Audi.

Ο πολυνίκης του Ντακάρ, Στεφάν Πετερανσέλ ακολουθούσε σε απόσταση 6 δευτερολέπτων, αλλά στο 153ο χιλιόμετρο αντιμετώπισε πρόβλημα, καθώς έσπασε τον πίσω άξονα του. Έχασε 6 ώρες και 20 λεπτά, περιμένοντας την ομάδα υποστήριξης, ενώ 40 χιλιόμετρα πιο πέρα έχασε άλλη μισή ώρα. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στο 207ο χιλιόμετρο για να αποφύγει την οδήγηση τη νύχτα.

Ο Κάρλος Σάινθ έχασε δύο ώρες, αναζητώντας ένα σημείο ελέγχου χρόνου, ενώ το τρίτο Audi, με οδηγό τον Ματίας Έκστρομ έχασε κι αυτό πολύ χρόνο. Η πρώτη νίκη αυτοκινήτου με ισχύ ηλεκτροκινητήρων θα πάρει αναβολή, καθώς οι τρεις οδηγοί θα συνεχίσουν μόνο για την εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Όλα αυτά, βέβαια, ευνόησαν τον θρύλο των Ράλι, Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος μαζί με τον Αλ Ατίγια, ήταν οι μόνοι που πέρασαν τα σημεία ελέγχου χρόνου όταν έπρεπε. Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να κάνει την επίθεση του, με στόχο την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ.

Στις μοτοσικλέτες, ο Ντάνιελ Σάντερς της GasGas «έχτισε» διαφορά 3 λεπτών από τον Πάμπλο Κιντανίγια της εργοστασιακής Honda, ενώ τρίτος είναι ο νικητής του 2018, Ματίας Βάλκνερ με KTM. Στα φορτηγά, η Kamaz κυριαρχεί, έχοντας τέσσερα οχήματα στην πρώτη πεντάδα. Πρώτος είναι ο περσινός νικητής, Ντμίτρι Σοτνίκοφ, με τον Εντουάρντ Νικολάεφ να ακολουθεί.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο μαραθώνιες ειδικές για τη Δευτέρα (3/1), ωστόσο οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν τα πλάνα των διοργανωτών. Οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν το μπιβουάκ στην Αλ Αρταγουιγιά.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με την «κατάληψη» του Συντάγματος από Πακιστανούς το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς

Εμβολιασμοί: Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 από 16/01

Σχολεία: Επιμένει η κυβέρνηση για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου – Έντονες αντιδράσεις και στο Twitter