ΣΠΟΡ

Ράλι Ντακάρ: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα – Εξετάζεται το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής

Ράλι Ντακάρ
Twitter: @dakar

Ράλι Ντακάρ: Την πιθανή διακοπή, μια εβδομάδα πριν τον τερματισμό στην Τζέντα, εξετάζουν οι υπεύθυνοι, υπό τον φόβο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο αγώνας διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο διοργανώνεται από τη γαλλική ASO, κάτι που επιτρέπει στις αρχές της Γαλλίας να εμπλακούν στα θέματα που το αφορούν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λοιπόν, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής του Ράλι Ντακάρ, καθώς υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατική επίθεση. Ο Γάλλος υπουργός, Ζαν Υβ Λε Ντριάν με δηλώσεις του την Παρασκευή (7/1) άφησε ανοικτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Η έκρηξη δύο ημέρες πριν την εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ

Στις 30 Δεκεμβρίου, ήτοι δύο ημέρες πριν την εκκίνηση, εξερράγη έξω από ξενοδοχείο στην Τζέντα εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε ένα από τα υποστηρικτικά οχήματα της Sodicars Racing.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, Φιλί Μπουτρόν, ο οποίος ετοιμαζόταν για την ένατη συμμετοχή του στο Ντακάρ, τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα και βρίσκεται στη ΜΕΘ του στρατιωτικού νοσοκομείου της Κλαμάρ.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας ερευνά το συμβάν και μολονότι τα μέτρα ασφαλείας στους καταυλισμούς έχουν αυξηθεί, τα πάντα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά. Να θυμίσουμε ότι στους καταυλισμούς διανυκτερεύουν 3.500 άνθρωποι που εμπλέκονται με τον αγώνα.

Ο Λε Ντριάν ανέφερε στις δηλώσεις του ότι: «θα μπορούσε να ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Ήδη έχουν υπάρξει χτυπήματα στη Σαουδική Αραβία ενάντια σε γαλλικά συμφέροντα» και συνέχισε, λέγοντας: «Σκεφτήκαμε ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να ματαιώσουμε τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά οι διοργανωτές είχαν διαφορετική άποψη. Όμως, πρέπει να είμαστε πολύ συνετοί. Τουλάχιστον έπρεπε να αυξήσουν την ασφάλεια, που το έκαναν, αλλά το ενδεχόμενο παραμένει ακόμα στο τραπέζι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor: Πανικός στον Άγιο Δομίνικο - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πιλίδης και Κατσαούνης (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Ηλιόπουλος

Survivor: Μπέλλος και Λιανός γνωρίζονται από παλιά - Δείτε τη γυναίκα του Μαχητή video)

Σάκης Κατσούλης: Όσα αποκάλυψε για τις αμοιβές των παικτών του Survivor (video)