ΣΠΟΡ

Το Κρεμλίνο καταδικάζει την τιμωρία του Ρίλοφ: «Απολύτως αντίθετη με τις ιδέες του αθλητισμού»

Εβγκένι Ρίλοφ
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο καταδίκασε τον αποκλεισμό που επέβαλε η FINA στο Ρώσο Ολυμπιονίκη, Εβγκένι Ρίλοφ, λόγω της παρουσίας του σε συγκέντρωση του Βλάντιμιρ Πούτιν στη Μόσχα.

Ο Ρώσος αθλητής της κολύμβησης, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωση ο Πρόεδρος της Ρωσίας στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

Η FINA ανέφερε ότι η απόφαση αποκλεισμού ήρθε «μετά την παρουσία και τη συμπεριφορά του κ. Ρίλοφ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα», ενώ ο Ρώσος κολυμβητής έχασε γι' αυτό τον λόγο τη χορηγίας του με την κατασκευάστρια μαγιό Speedo.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι απολύτως αντίθετο με τις ιδέες του αθλητισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με την απόφαση της FINA να τιμωρήσει τον Ρίλοφ και συμπλήρωσε: «Όταν οι ισχυρότεροι αθλητές χάνουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, αυτό βλάπτει τελικά τις διεθνείς ομοσπονδίες και τους διεθνείς αγώνες».

Διαβάστε επίσης:

Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιονίκης, Εβγκένι Ρίλοφ, επειδή συμμετείχε στην εκδήλωση του Βλάντιμιρ Πούτιν!